Pentru mai multe detalii, va rugam sa accesati documentul atasat:


- semimasca cu racord filetat model SRF
- filtru de particule model P 2481-P3R
» Click aici pentru detalii »

Despre noi
Prezentarea companiei:
Romcarbon este o societate cunoscută pe piața românească ți pe cea europeană ca fiind un procesator tradițional de mase plastice. Cu 65 de ani de experiență în prelucrarea polietilenei, polipropilenei, PVC-ului, polistirenului, Romcarbon are reputația celui mai important producător de ambalaje plastice din România ți este unul dintre cei mai mari angajatori din județul Buzău, numărând în prezent aproximativ 900 de salariați. Societatea are puncte de lucru operaționale la București, Ștefănești și Iași.
Prezenți permanent de-a lungul ultimului deceniu în industria verde prin investițiile realizate în calitate de acționari în unele dintre cele mai mari unități de tratare și reciclare a deșeurilor din centrul și sud-estul Europei, Romcarbon finalizează la jumătatea anului 2012 investiția în cea mai modernă fabrică de reciclare a deșeurilor plastice din România, acesta luând naștere firesc, din necesitatea de a asimila o tehnologie care să integreze și să închidă cercul reciclării deșeurilor. Fiind conștienți de impactul pe care îl au asupra mediului ambalajele pe care le introducem pe piață, dar și pentru că dorim să susținem România în îndeplinirea obiectivelor de valorificare și reciclare a deșeurilor de ambalaje, Romcarbon a înființat societatea EcoPack Management SA, societate autorizată în scopul preluării responsabilităților ce revin operatorilor economici care introduc ambalaje pe piață. Pentru noi, grija față de mediu este o preocupare constantă.
Misiune, viziune, valori
MISIUNE: Misiunea Romcarbon este să livreze ambalaje din plastic eco-eficiente pentru a deservi diferite domenii de activitate industrială și agricolă și de a închide cercul prin reciclarea deșeurilor din plastic rezultate, transformându-le în materii prime secundare.
VIZIUNE: ROMCARBON S.A. își va consolida în mod continuu portofoliul de afaceri astfel încât, în următorii ani se va poziționa în "Top 100 Firme private românești" atât ca cifră de afaceri, dar și din punctul de vedere al cotei de piață.

Realizările unei companii sunt rezultatul eforturilor îmbinate ale membrilor săi, care lucrează împreună pentru atingerea obiectivelor comune.
Astfel, este foarte important ca fiecare angajat al ROMCARBON S.A. să cunoască și să își asume aceste obiective, pentru a putea fi capabil să le atingă și, mai mult, să le depășească.
Fiecărei investiții în ROMCARBON S.A. trebuie să îi corespundă un profit pe măsură. Rentabilitatea este esența, deoarece aceasta este primul instrument ce măsoară succesul unei companii, fiind de asemenea, principala sursă de creștere economică și dezvoltare.
Pentru a obține profit sustenabil pe termen lung, trebuie să ne asigurăm de loialitatea stimaților noștri clienți, prin produse și servicii de calitate superioară, la prețuri competitive.
Așadar, pentru a asigura în mod constant servicii de top și produse de calitate, mai întâi de toate trebuie să ne asigurăm că întreg personalul ROMCARBON S.A. este foarte competent, responsabil și inovator.
În plus, trebuie să cultivăm un mediu de lucru propice, care să permită tuturor angajaților să lucreze la potențialul lor maxim, oferindu-le în același timp contextul prielnic pentru a se perfecționa atât profesional, cât și din punctul de vedere al caracterului, prin împărtășirea unui set comun de valori și a unei culturi organizaționale foarte bine conturate.
Pe termen lung, succesul ROMCARBON S.A. se bazează pe următoarele VALORI ale companiei:
FORWARD THINKING INNOVATION
Vom dezvolta portofoliul de afaceri al ROMCARBON S.A. prin investiții în domenii de pionierat, asigurând astfel dezvoltarea durabilă a societății și poziționând-o în rândul elitei companiilor "verzi".
■ Credem că este primordial să fii primul care atinge excelența într-un domeniu nou .
■ Ne dezvoltăm și ne gândim afacerea având ca reper dezvoltarea durabilă a companiei, și nu analiza "pieței de ieri".
■ Contând pe resurse viabile, transformăm viziunile prielnice companiei în certitudini și obținem astfel rezultatele previzionate.
■ Cultura noastră organizațională susține inovația și, de aceea, noi sprijinim viziunile mai degrabă decât activitățile tradiționale."
PROFIT
Vom obține suficient profit, în egală masura pentru a oferi o rentabilitate bună acționarilor noștri, cât și pentru a finanța creșterea și dezvoltarea durabilă a afacerilor ROMCARBON S.A.
■ Profitul este o recompensă nu doar a faptului că oferim servicii și produse de calitate, dar și pentru seriozitatea cu care ne tratăm stakeholderii.
■ Pe termen lung, profitul este "măsura-cheie" a activității unui societăți, baza puterii financiare, oferind siguranță angajaților societății, precum și siguranța afacerii în sine.
■ Fără a atinge obiectivul de profit, nu se poate atinge niciun alt obiectiv.
clienți FIDELI
ROMCARBON S.A. dă valoare banilor clienților sai.
■ Într-un spirit de parteneriat pe termen lung, interesele clienților noștri vor fi întotdeauna propriile nostre interese.
■ Suntem hotărâți să obținem o relație specială cu fiecare dintre clienții noștri, prin cultivarea încrederii interpersonale, oferindu-le servicii și produse de cea mai bună calitate la prețuri concurentiale.
■ Pentru produsele și serviciile noastre, raportul calitate-preț va fi întotdeauna just.
■ Toate eforturile noastre se vor concentra pe acele segmente de piață, unde serviciile și produsele noastre pot atinge poziția de lider.
ANGAJAȚII noștri
Vom oferi un mediu de lucru în care angajații să poată lucra la cea mai bună capacitate și în care să se poata dezvolta împreună cu ROMCARBON S.A.
■ Angajații noștri sunt cea mai importantă resursă a ROMCARBON S.A.
■ Vrem să atragem, să dezvoltăm și să reținem în societatea noastră oameni de valoare.
■ Vrem să asigurăm oportunități de formare şi dezvoltare pentru angajații capabili și dispuși să lucreze.
■ Ne dorim ca fiecare angajat al ROMCARBON S.A. să aibă inițiative, să obțină recunoașterea pe care o merită, și să fie mândru atât de propriile realizări, cât și de realizările comune ale companiei.
FILOSOFIA MANAGERIALĂ
Vom asigura un climat profesional care să încurajeze și să recompenseze performanțele echipelor de management.
■ Preferăm managementul consultativ și participativ celui autoritar.
■ Încurajăm delegarea de autoritate și luarea deciziilor la cel mai mic nivel posibil.
■ Insistăm asupra efortului colectiv și lucrului în echipa.
■ Credem în comunicarea directă, care stimulează încrederea, atitudinea pro-activă, învaățarea și inovarea în cadrul ROMCARBON S.A.
■ Susținem și aplicăm conceptul "recompense superioare pentru realizări superioare".
CULTURA ORGANIZAȚIONALĂ
Promovam un set de valori pe baza cărora vor fi întemeiate toate politicile în cadrul ROMCARBON S.A.:
■ Credem că perfecțiunea ar trebui să fie scopul suprem al oricărui efort și că devotamentul nostru pentru îmbunătățirea permanentă şi inovare trebuie să fie o continuă provocare.
■ Credem în integritate, obiectivitate și fair-play atât în afaceri cât și în relațiile interpersonale din cadrul societății.
■ Ne bizuim pe încredere și respect reciproc.
■ Credem că munca poate fi plăcută.
■ Credem în viitorul societății noastre.
Istoric
■1952 Ia ființă Fabrica "Chimica" cu profil de fabricație confecții și țesături de bachelita și aminoplaste
■ 1957 - Intră în funcțiune Atelierul "Cărbune Activ" și Atelierul "Materiale de Protecție"
■ 1960 Se schimbă denumirea în "Întreprinderea de Prelucrare Mase Plastice"
■ 1962 - Începe fabricația de: elemenți filtranți, termoformate din polistiren saci și folie din polietilenă
■ 1970 Se dezvoltă capacitatea de producție la ambalaje termoformate și prelucrate din polietilenă
- Intră în funcțiune noi capacități
- Prelucrate din polietilenă prin sinterizare
- Producerea elemenților filtranți pentru aer
- Fabricarea granulelor PVC
■ 1977 - Începe producția de țevi, fitinguri și elemente de legatură din PVC
■ 1982 - Se pune în funcțiune capacitatea de fabricație a sacilor țesuți din polipropilenă, din Secția Beceni
■ 1987 - Intră în funcțiune secția de fabricat Conductori electrici și cordoane cu izolație din PVC sau polietilenă
■ 1991 - Se schimbă denumirea în "S.C. ROMCARBON S.A."
■ 1993 - Se dezvoltă capacitatea de saci țesuți din polipropilenă, Secția Buzău
■ 1995 - Se pune în funcțiune instalația de saci multistrat pentru ciment
- Începe procesul de privatizare al societății prin metoda Mebo
■ 1996 - Se pune în funcțiune instalația de fabricat capsule și folie din PVC termocontractibilă
■ 1997 - Se pune în funcțiune instalația de filtre auto tip Pocket
■ 2000 - ROMCARBON S.A. devine societate cu capital 100% privat
■ 2003 - "Living Plastic Industry", un investitor din Taiwan, devine acționarul principal
■ 2004 - Se lansează linia de producție a tavițelor din PSE, ROMCARBON S.A. fiind primul producător din România; începand cu anul 2010, în acest sector se derulează un program de investiții care vizează lucrări de modernizare ale halei de producție, precum și achiziția de noi utilaje. Noua investiție presupune creșterea capacității de termoformare, prin achiziția unui formator automat pentru tăvițele absorbante, precum și achiziționarea unor matrițe de ultimă generație. Prin diversitatea de modele, gama noastră de produse va acoperi majoritatea aplicaților cerute de piață în domeniu. Prin această investiție, capacitatea de procesare va crește la 500 to/lună. Programul de investiții vizează achiziția unui nou utilaj pentru plăcile extrudate de pardoseală, achiziție facută de asemenea în vederea creșterii capacității de producție și îmbunătățirii calității acestor produse. Valoarea întregului program de investiții în acest sector se ridică la aprox. 5 milioane de Euro
■ 2005 - Implementarea unui ERP modern pentru planificarea resurselor companiei
- ROMCARBON S.A. devine acționar al GREEENFIBER INTERNATIONAL S.A. - societate producătoare de fibră poliesterica și bandă PET
- ROMCARBON S.A. își externalizează departamentul de IT, înființând în acest sens INFO TECH SOLUTIONS S.R.L. – societate cu profil de consultanță în tehnologia informației
- ROMCARBON S.A. devine acționar al ENERGO INSTALL S.R.L. – societate cu profil de lucrări și instalații tehnico-sanitare
■ 2006 - Începe producția de saci de polipropilenă. Sacii țesuți din benzi de polipropilenă, denumiți generic "saci de rafie" sunt utilizați la ambalarea produselor granulate sau pulverulente, alimentare sau nealimentare, atât în agricultură cțt și în industrie, fiind cel mai economic și accesibil ambalaj.
- ROMCARBON își externalizează activitatea comercială și de aprovizionare / logistică, înființând în acest sens societatea comercială TOTAL COMMERCIAL MANAGEMENT S.R.L. - agent comercial unic al ROMCARBON S.A.
■ 2007 - Listarea companiei la categoria a II-a BVB
http://www.wall-street.ro/articol/Piete-de-capital/35545/Romcarbon-are-liber-de-la-acționari-pentru-a-promova-la-BVB.html
-Achiziția unei părți din activul TEROM Iași (fostul Combinat de Fibre Sintetice)
- ROMCARBON S.A. devine acționar al bazei sportive YENKI CLUB S.R.L. – cea mai mare bază sportivă din Buzău
- ROMCARBON S.A. devine acționar al GREENTECH S.A. - prima fabrică de reciclare a deșeurilor de plastic din România
- ROMCARBON S.A. devine acționar al GRINFILD Ucraina
- ROMCARBON S.A. devine acționar al SIGUREC Internațional S.A.
■ 2009 - ROMCARBON S.A. devine acționar al GreenWEEEE Internațional S.A. - cea mai mare fabrică de tratare și reciclare a deșeurilor DEEE din Sud-Estul Europei
- ROMCARBON devine acționar al ASOCIATIA ECOLOGICA GREENLIFE – asociație non-profit
■ 2011 - ROMCARBON S.A. devine acționar al RECYPLAT LTD CIPRU
- ROMCARBON S.A. devine acționar al LIVING JUMBO INDUSTY S.A. – societate producătoare de saci PP tip "big bags"
■ 2012 - Inaugurarea sectorului "Compound-uri plastice și polimeri reciclați".
- Vânzarea a 75 % din portofoliul de acțiuni deținut de ROMCARBON S.A. în Greenfiber Internațional S.A., Greentech S.A., GreenWEEE Internațional S.A. către o companie deținută în comun de fondul de investiții SEEF și BERD
- ROMCARBON S.A. devine acționar al societății comerciale ROMCARBON DEUTSCHLAND GmBh
- ROMCARBON S.A. devine acționar al ECO PACK MANAGEMENT S.R.L. – societate înființată în scopul preluării responsabilităților ce revin operatorilor economici privind realizarea obiectivelor anuale de valorificare și reciclare a deșeurilor de ambalaje
- ROMCARBON S.A. devine acționar al TAIPEI CIMEO S.R.L .- un centru de medicină tradițională chinezească
■ 2015 - Completarea procesului investițional din sectorul „Compound-uri platice și polimeri reciclați�? prin achiziția unei linii de sortare, spălare și prelucrare a deșeurilor de materiale plastice;
- Creșterea capacității de producție din sectorul „Polietilena�? prin achiziția unei tehnologii de ultimă generație în domeniul extruderii;
- Livingjumbo Industry SA investește în producția de filme multistrat și tăvițe PET destinate ambalării în atmosfera modificată. Investiția se ridică la 9,5 milioane Eur, este finanțată cu fonduri europene, iar produsele realizate sunt promovate în piață sub marca „LIVING fresh�?.
- Începând cu 05.01.2015, conform noii segmentări de piață BVB, Romcarbon este listată la categoria „Standard�?
RESPONSABILITATE SOCIALĂ
ROMCARBON S.A. desfașoara acțiuni voluntare, determinate nu de legi ori prevederi juridice, ci de dorința de a asigura dezvoltarea durabilă atât a companiei noastre, cât și a comunității în care activăm, precum și obiectivele sociale și de mediu.
Compania manifestă spirit civic, promovează interesul public, precum și conceptul de receptivitate socială.
În activitatea desfățurată, ROMCARBON S.A. ține seama nu doar de propriile interese, dar și de impactul pe care îl au acțiunile sale asupra tuturor celorlalte terțe părți implicate.
Prin acțiunile pe care le promovăm dorim să implementăm "responsabilitatea socială" nu doar ca și concept în compania noastră, ci ca formă de management modernă, participativă și perfect adaptabilă contextului de business actual.
Suntem membri ai Asociației Române de Salubritate
În data de 4 saptembrie 2014, Romcarbon SA Buzău, a participat la Adunarea Generală de Alegeri a Asociaâiei Române de Salubritate în calitate de membru al acestei asociații patronale și profesionale, unică în România. ARS este membru național al ISWA- Internațional Solid Waste Association și membru afiliat al Federației Europene pentru Managementul Deșeurilor și Servicii de Mediu (European Federation of Waste Management and Environmental Services - FEAD).
Romcarbon, în calitate de reciclator final de deșeuri, alături de ceilalți membrii ai Asociației: operatori de salubritate, autorități locale, firme de proiectare și consultanță, dar și alți reciclatori de deșeuri, susține direcțiile de acțiune ale acestei entități:
■ Promovarea sustinuță a intereselor membrilor săi;
■ Implicarea permanentă în procesul de elaborare a legislației în domeniul gestiunii deșeurilor din România;
■ Implicarea dinamică a Asociației în managementul deșeurilor din România, prin studii și cercetări de piață;
■ Inițierea de contracte cu organismele în scopul atragerii de fonduri și granturi, atât pentru membrii, cât și pentru dezvoltarea sustenabilă a activității asociației;
La 15 ani de la înființare, Asociația Română de Salubritate își schimbă numele în Asociația Română pentru Managementul Deșeurilor – A.R.M.D. dorind în acest fel să accentueze rolul pe care îl are în gestionarea deșeurilor de la colectare și până la valorificare.
Avem convingerea că prezența Romcarbon SA în cadrul acestei entități, în calitate de reciclator final, va conduce la o mai bună implementare a managementului deșeurilor din plastic din România în perioada 2014-2020, precum și la atingerea țintelor de reciclare a deșeurilor din plastic impusă de Uniunea Europeană.
Sponsorizări
ROMCARBON S.A. se implică activ în educația celor mai mari sau mai mici, prin sponsorizări directe către unitățile de învațământ locale: Colegiul Național "B.P.Hașdeu", Școala Generală "Căpitan Aviator Mircea T. Badulescu", "Școala de Arte și Meserii" Vernești, fiind doar câteva dintre unitățile de învățământ cu care ROMCARBON S.A. a ales să interacționeze în cadrul comunității în care activează.
ROMCARBON S.A. crede în dictonul "Mens sana in corpora sano" și investește într-o acțiune socială care vine în sprijinul comunității, respectiv una dintre cele mai cunoscute baze sportive din orașul Buzău, "Club Yenki", club care pune la dispoziția clienților săi 4 terenuri de tenis de câmp, precum și un teren de fotbal-tenis. Aici, cei mari și cei mici deopotrivă, pot veni fie să învețe tainele tenisului, fie să își perfecționeze tactica de joc.
Cunoscut drept cel mai mare club de tenis din Buzău, "Yenki Club" organizează periodic turnee, atât pentru profesioniști, cât și pentru amatori.
Noi am donat ! Voi ?
Echipa Romcarbon a răspuns apelului făcut de Ministrul Sănătății zilele trecute, privind criza cu care se confruntă centrele județene de transfuzie sanguină în ceea ce privește rezervele de sânge.
Astfel, în zilele de 26 și 27 august, peste 30 de angajați ai societății au mers la Centrul Județean de Transfuzie Buzău pentru a dona sânge celor care au mare nevoie de el.
Înscrierea la aceasta acțiune umanitară a fost benevolă, cu toții având convingerea că sângele donat va salva o viață.
Toți cei care au fost prezenți la centrul de trasfuzie și-au luat angajamentul de a dona în mod regulat sânge.
TU știi că donând sânge poți salva chiar și trei vieți ? Din cantitatea de sânge donată o singură dată se pot extrage elementele care pot salva viețile a trei pacienți.
■ Celulele roșii (hematiile) – se pot păstra 35 zile și se folosesc în special la pacienții din saălile de operații și reanimare.
■ Trombocitele – se pot păstra maxim 5 zile și sunt de mare ajutor bolnavilor de cancer și leucemie.
■ Plasma – poate fi congelată și rezistă până la un an, este folosită în principal în tratamentele accidentaților și bolnavilor cu arsuri.
Campania 2%
Începând cu luna mai 2007, ROMCARBON S.A. demarează campania de promovare a prevederilor art. 54 alin. din Legea nr. 571/ 2003 privind Codul Fiscal care permite tuturor contribuabililor persoane fizice să direcționeze 2% din impozitul pe venit care una dintre numeroasele organizații nonguvernamentale, în vederea susținerii diverselor cauze sociale: educația, sănătatea, protecția mediului sau a animalelor, precum și alte domenii.
Personalul companiei a fost informat cu privire la specificul câtorva ONG-uri către care pot alege să direcționeze cei 2% din impozitul pe venit, însă în același timp angajaților companiei li s-a explicat că sunt liberi să decidă în mod direct dacă doresc să-și redirecționeze impozitele spre aceste entități nonprofit, spre altele, sau deloc. În fiecare an, în medie 450 dintre angajații companiei optează pentru redirecționarea celor două procente din impozitul pe venit către diverse asociații, fundații, case de ajutor reciproc etc.
CAMPANII ORGANIZATE ÎN CADRUL CSR
Campanie cu ocazia Zilei Internaționale a Mediului
În data de 5 iunie 2007, cu ocazia Zilei Internaționale a Mediului, ROMCARBON S.A. a desfășurat campania de mediu "Pentru o lume mai curată!", organizată împreună cu firmele Greentech, Greenfiber Internațional și GreenWEEE Internațional din Buzău.
Parteneri ai acestui eveniment au fost Agenția pentru Protecția Mediului Buzău, instituția Prefectului Buzău și Primăria Buzău.
În cadrul campaniei au fost implicați elevi de la Palatul Copiilor Buzău, Colegiul B.P. Hașdeu, Colegiul Tehnic Buzău, Liceul cu Program Sportiv Buzău, Grupul Școlar D. Filipescu, Școala Generală nr.11 Buzău, Școala Generală nr. 1 Buzău, Școala Generală și Gradinița Policiori, ce au distribuit trecătorilor din diferite zone ale orașului pliante care atrag atenția asupra nocivității deșeurilor și asupra soluțiilor pentru un mediu sănătos și curat.
ROMCARBON S.A., alături de companiile partenere, a sponsorizat școlile participante cu pubele ecologice pentru depozitarea selectivă a deșeurilor de sticlă, plastic și hârtie precum și cu cărți pe probleme de mediu, utile în activitatea școlară a elevilor.
Evenimentul s-a încheiat cu un marș de protest privind poluarea mediului și de atragere a atenției asupra încălzirii globale. Copii, profesori și angajați ai companiilor organizatoare s-au deplasat pe jos din centrul orașului până la Instițutia Prefectului purtând pancarde și scandând mesaje ecologice.
Campania a avut un impact mare la nivelul orașului, bucurându-se și de prezența multor reprezentanți din mass-media locală.
Concursul "Desene pe asfalt" desfășurat cu ocazia Zilei Internaționale a Mediului
Un alt eveniment desfășurat pentru celebrarea Zilei Mediului a fost cel organizat de Consiliul Investitorilor Străini Buzău, ROMCARBON S.A. fiind membră a acestei organizații.
Evenimentul s-a desfășurat în data de 3 Iunie 2007 pe bulevardul Nicolae Bălcescu și a constat într-un concurs de desene pe asfalt cu tema: "Avem un singur Pământ. Să-i acordăm prioritate!". Scopul acestei acțiuni a fost sensibilizarea comunității asupra protecției mediului, reconstrucției ecologice și dezvoltării durabile în județul Buzău.
Parteneri la această acțiune au fost școlile generale nr. 1, 8 și 15 din Buzău. Principalele premii au constat în corturi, saci de dormit și termosuri iar trecătorilor le-au fost înmanate ghivece cu flori și diverse produse promoționale.
"Campanie - Ziua Internațională a Mediului 2011"
În fiecare an, ziua de 5 iunie este un prilej pentru țările din întreaga lume să inițieze și organizeze acțiuni de anvergură pe teme ecologice pentru a sărbători Mediul; de la plantare de arbori și ecologizarea diverselor zone- de exemplu malul unui râu, pănă la ample campanii de colectare a diverselor tipuri de deșeuri.
Și anul acesta Buzăul a sărbătorit Ziua Mediului.
Astfel, la inițiativa Gărzii de Mediu, ROMCARBON S.A., împreună cu firmele GreenTech, GreenWeee și GreenFiber Internațional, a luat parte la acțiunea desfășurată în Piața Daciei din data de 3 iunie 2011.
Anul acesta am ales să marcăm Ziua Mediului organizând o acțiune ce a vizat clasele gimnaziale din 5 unități de învățământ din Buzău, și anume: Liceul de Arte, Școala "George Emil Palade", Școala Generală nr.7, Liceul cu program sportiv "Iolanda Balas Shroter" și Liceul Pedagogic "Spiru Haret".
Concret, activitatea a constat în 2 concursuri - unul de costume și unul de desene, ambele cu temă ecologică; elevii din școlile participante s-au organizat în 5 echipe a câte 10 elevi. În cadrul concursului de desene, copii au încercat să exprime, într-un mod cât mai personal, felul în care fiecare dintre ei înțelege conceptul "Ecologie"; pe de altă parte, concursul de costume a fost o veritabilă paradă, fiecare școală desemnându-și un reprezentat care a prezentat o ținută realizată în mod inedit din materiale reciclabile precum: ziare, pungi, hârtie creponată etc.
Manifestația s-a desfășurat sub sloganul "Generează-mă cât mai puțin", încercând astfel să tragem un semnal de alarmă în scopul de a face oamenii să conștientizeze faptul că resursele Planetei sunt limitate și este de datoria noastră să le gestionăm rational.
În piața Daciei a fost amplasat un monstru de PET-uri, care a putut fi observat de trecători și participanți deopotrivă, pe toată durata evenimentului; "monstrul" a fost realizat prin efortul comun al firmelor partenere, acesta fiind simbolul protestului împotriva poluării parcurilor și a străzilor din oraș.
Acțiunea s-a încheiat cu festivitatea de premiere, respectiv premiul pentru "Cel mai original costum" și "Cel mai izbutit desen". ROMCARBON S.A. se implică și susține nu doar activitatea de reciclare propriu-zisă, dar și activitățile complementare acesteia, respectiv activități ecologice cu scop educativ ce au o finalitate cetățenească.
Pornind de la principiul "lecția bine învațată în copilarie se transformă în deprindere la maturitate" și considerând că este vital să învățăm copii să ocrotească și să respecte natura, ROMCARBON S.A. se aliniază trend-lui ecologic și continuă să inițieze și să susțină activități menite să formeze copii din județul nostru în adevărați ecologiști, și de ce nu, chiar în modele pentru adulți.
ROMCARBON S.A. păstrează tradiția Sărbătorilor de Iarnă
În prag de Sărbători, ROMCARBON S.A. a primit colindul ansamblului folcloric "Balada" al Clubului de dans de la Colegiul Tehnic Buzău.
Copiii au surprins în mod plăcut angajații societății, care s-au adunat în număr mare să le asculte urarea. Glasurile copiilor întrepretând colindele tradiționale au adus spiritul sărbătorilor mai aproape și au însuflețit atmosfera unei zile obișnuite la birou.
Îmbrăcați în costume populare tradiționale, grupul format din 10 elevi cu vârste cuprinse între 14 și 16 ani, sub îndrumarea dnei profesor Carmenuța TĂNASE, a interpretat câteva din cele mai populare colinde românești de Crăciun.
Pentru că au adus bucuria Crăciunului celor care i-au ascultat, colindătorii au fost răsplătiți de conducerea societății.
ROMCARBON S.A. păstrează tradiția Sărbțtorilor de Iarnă și obiceiurile specifice, crede în perenitatea acestora și susține inițiativa - celor mai mari sau mai mici- care vestesc datinile și valorile străvechi românești.
ROMCARBON S.A. a demarat o acțiune de ajutorare a satelor sinistrate de nămeți din județul Buzău
Fenomenele meteorologice extreme și cantitățile mari de zapada care s-au abătut peste România în ultimele săptămâni au afectat zeci de mii de oameni, mulți dintre aceștia locuitori ai satelor județului Buzău.
ROMCARBON S.A. nu a rămas indiferentă în fața dramei pe care o trăiesc acești oameni și s-a organizat într-o acțiune umanitară de ajutorare a celor greu încercați de forța naturii.
Compania ROMCARBON S.A. s-a alăturat autorităților locale aflate în prima linie pentru dezăpezire (pompieri, militari) ajutând cu materiale necesare dezăpezirii comunelor izolate. împreună cu instițutiile direct implicate, a ajutat la dezăpazirea comunelor Săgeata și Robeasca, comune care au fost grav afectate de căderile masive de zăpadă în ultimele zile. Acționand atât cu lopețile, cat și cu utilajele, autoritățile au reușit să scoată de sub troiene sute de gospodării.
ROMCARBON S.A. a contribuit de asemenea, cu ambalaje din producția proprie, ambalaje necesare transportării alimentelor strânse la unul din centrele de "Colectare alimente" din orașul Buzău către satele sinistrate.
Compania noastră a distribuit produse de igienă personală pentru oamenii străzii care în această periodă au fost cazați în cadrul unui adăpost temporar din oraș.
Bunul simț, omenia, solidaritatea și responsabilitatea civică sunt valorile după care ROMCARBON S.A. se ghidează în aceste momente în care semenii noștri sunt greu incercați, drept pentru care, în măsura posibilităților, vom continua să fim alături de acești oameni, ajutându-i cu tot ceea ce ne stă în putință.
În cadrul "Săptămânii altfel", ROMCARBON SA a primit vizita copiilor clasei a VIII-a B din cadrul Școlii Nr. 1 "Căpitan Aviator Mircea T Bădulescu".
Vineri, 6 aprilie 2012, 18 copii insoțiți de dna diriginta Băvulescu Ramona , au trecut pragul fabricii pentru a vizita unitatea de producție și pentru a afla mai multe despre procesul de fabricație al produselor "ROMCARBON". Pe parcursul vizitei, câțiva dintre specialiștii în Producție i-au insoțit pe copii și le-au explicat rolul fiecărui utilaj în procesul de producție. Pentru prima oară într-o fabrică, copii s-au arătat foarte interesați să înțeleagă etapele fluxului de producție; sacii "de rafie", folia de solar sau caserolele tip "catering" sunt doar câteva dintre produsele despre care copii au aflat cum se fabrică. La final, copii au primit câte un produs realizat în fiecare dintre sectoarele vizitate.
ROMCARBON S.A. consideră că vizitarea unui fabrici este extrem de constructivă la această vârstă, având un impact major asupra celor mici, pe de-o parte pentru că le creează o imagine mai clara asupra realității și le îmbogățește cunoștințele, iar pe de altă parte, pentru că în acest fel, copii vor ști cum să își aleagă, ulterior, propria meserie, nu doar din auzite, ci în cunoștință de cauză.
Pentru compania noastră, vizita acestor copii în sectoarele fabricii, a însemnat un mijloc de derulare a unei activități cu finalitate cetățenească; o activitate interactivă de relaționare și comunicare, dar mai ales o activitate prin care am ales să ne implicăm în domeniul responsabilității sociale, asemenea unui "bun cetațean corporatist" , constant preocupat de comunitatea în care își desfașoară activitatea.
Daca e 5 iunie, e Ziua Mediului, și daca e Ziua Mediului, SC ROMCARBON SA este parte activă în cel putin o actțune de educație ecologică
Aplicând și anul acesta același deviz, ROMCARBON S.A., împreună cu Greenfiber Internațional SA, Greentech SA, Greenweee SA și GreenLamp Reciclare SRL, s-au alăturat acțiunii organizate de Garda de Mediu Buzău în vederea celebrării Zilei Mondiale a Mediului.
Activitatea de anul acesta a constat într-un concurs de desene - cu temă ecologică - concurs la care s-au înscris Școala Generală Nr. 1 "Căpitan Aviator Mircea T. Baădulescu", Liceul de Arte "Margareta Sterian" și Școala Generală Nr. 11, aceasta din urma fiind și gazda evenimentului. Anul 2012 este "Anul Internațional al Energiei Durabile pentru Toți", iar tema sub care s-a desfășurat întreaga manifestație a fost "Economia verde. Te include și pe tine?". Copii au tras un semnal de alarma privind folosirea iresponsabilă a resurselor naturale precum și poluarea excesivă a planetei. La final, cele mai bune desene au fost premiate, premiile constând în articole sportive, încercând astfel să promovam un stil de viață sănătos, încă de la vârste fragede.
Ziua Mondială a Mediului se sărbătorește în fiecare an pe 5 iunie, iar anul acesta s-au împlinit 40 de ani de celebrare a acestei zile ( 1972- anul în care s-a sărbătorit pentru prima oară Ziua Mondială a Mediului, la inițiativa Organizației Națiunilor Unite). Cu acest prilej, compania noastră s-a alăturat susținătorilor mediului, dezvoltării durabile și sporirii calității vieții.
Prin susținerea acestor evenimente - mesajul transmis și amploarea acestor activități - ROMCARBON S.A. atrage atenția asupra problemelor de mediu și urmărește responsabilizarea membrilor comunității în care își desfașoară activitatea.
Tradiția spune că cine primește colindători în casa sa, va avea parte în noul an de sănătate, rod bogat și împlinirea dorințelor.
Promotor al tradiției și datinei creștine străvechi, ROMCARBON S.A. a primit și anul acesta colinda Ansamblului folcloric "Balada" de la Colegiul Tehnic Buzău.
Un grup de 18 elevi au venit la colindat în prag de sărbători. Ei au oferit gazdelor un recital de colinde și cântece de iarnă.
Pentru ca ne-au cântat și ne-au încântat cu vocea lor, elevii au fost răsplătiți cu dulciuri tradiționale chiar de către Directorul General al societății - dna Banucu Ileana.
Acest eveniment face parte dintr-un program derulat și susținut de ROMCARBON S.A. prin care sprijină activitățile desfășurate de și pentru copii, program care cuprinde activități întreprinse în decursul anilor, precum: "Concursul desene pe astfalt", "Ziua Mediului 2008", "Ziua Mediului 2011", "Ziua Mediului 2012", "Ziua Porților Deschise" din cadrul programului școlar "Școala Altfel".
Pe această cale conducerea companiei ROMCARBON S.A. urează tuturor colaboratorilor săi Sărbători fericite, sănătate și împliniri, împreună cu tradiționalul "La mulți ani".
Romcarbon și-a deschis porțile în Săptămâna "Școala altfel"
Circa 100 de elevi au vizitat în săptămâna 1-5 aprilie 2013 platforma Romcarbon, în cadrul Săptămânii „Școala Altfel�?, program național organizat de Ministerul Educației Naționale și derulat anul acesta sub sloganul "Să știi mai multe, să fii mai bun!".
Astfel, elevii clasei a X-a F din cadrul Colegiul Național „B.P.Hasdeu�?, precum și elevii de la clasele STEP BY STEP din cadrul Liceului Pedagogic „Spiru Haret�?, au avut prilejul să vadă cu ochii lor cum se fabrică sacii de rafie, folia de agricultură, caserolele de unică folosință ori filtrele auto. Atât cei mici, cât și cei mai mari s-au arătat entuziasmați să cunoască, direct de la specialiștii din Producție, procesul de fabricație al acestor bunuri, copii având ocazia să descopere câtă muncă implică realizarea unor obiecte pe care cu toții le folosim zilnic, cel mai adesea însă, fără să ne gândim cât de grea sau de ușoară este execuția lor.
Bucuria copiilor a fost cu atât mai mare cu cât mulți dintre părinții ori bunicii lor au lucrat la un moment dat pe această platformă, așa încât acești copii aflase deja câte „o poveste�?despre fabrica noastră. La finalul turului de prezentare, elevii au primit câte un produs realizat în fiecare dintre sectoarele vizitate.
Ne bucurăm că există interes atât din partea cadrelor didactice, cât și din partea elevilor pentru a ne trece pragul, iar noi promitem că în fiecare an vom deschide porțile tuturor celor interesați, în speranța că reușim, cu bună-voință, cu resursele pe care le avem la dispoziție și mai ales cu bunele noastre intenții, să devenim un reper nu doar pentru economia, dar și pentru comunitatea locală.
În aceeași masură, nutrim convingerea că cel puțin o parte dintre micii noștri vizitatori vor deveni angajații de mâine ai companiei noastre.
Un parteneriat de sucess Romcarbon SA și Camera de Comert, Industrie și Agricultura Buzău
Camera de Comerț și Industrie Buzău există efectiv, ca instituție autonomă, din 28 octombrie 1928. Romcarbon SA se bucură de calitatea de membru a Camerei de Comerț, Industrie și Agricultura Buzău, fapt ce conferă societății noastre apartenența de o organizație de elită.
Prin natura activităților pe care le desfășoară, Camera de Comerț, Industrie și Agricultura Buzău are un rol deosebit de important în dezvoltarea mediului de business local.
De-a lungul colaborării, reprezentanții C.C.I.A au susținut și sprijinit interesele Romcarbon, prin serviciile oferite, prin activități de consultanță în domeniul afacerilor, prin activități organizate pe linie de de pregătire profesională, prin organizarea unor misiuni de afaceri și manifestări comerciale, atât în țară, cât și în străinătate, prin promovarea cooperării inter-județene și inter-statale.
Prin contactul nemijlocit cu agenții economici, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Buzău acționează ca un liant între aceștia și piață, ceea ce îi oferă posibilitatea de a identifica problemele economiei și de a promova acțiuni și măsuri de constituire și dezvoltare a economiei de piață.
Apreciem implicarea Camerei de Comerț Industrie și Agricultură Buzău ca fiind esențială în apărarea și promovarea intereselor comercianților și industriașilor buzoieni și avem convingerea că împreună vom dezvolta proiecte durabile, pentru progresul și stabilitatea economică a orașului nostru.
Ziua Mediului 2013
Și anul acesta, "voluntarii de mediu" ai județului Buzău - Comisarii Gărzii Naționale de Mediu, împreună cu Agenția pentru Protecția Mediului, cu susținerea Romcarbon, Petrom și a Mass-mediei locale, au organizat un program pentru a sărbători Ziua Mediului , urmărind prin acesta creșterea nivelului de educare, de informare și de conștientizare a celor mici și celor mari deopotrivă, în ceea ce privește protecția și respectul pentru mediu.
Activitatea a avut loc la Vulcanii Noroioși și a constat într-un concurs de desene cu temă ecologică. Elevii ai școlii cu clasele I-VIII Nr.11, școlii cu clasele I-VIII "George Emil Palade", școlii cu clasele I-VIII "Ion Creanga" și elevi ai claselor gimnaziale ai Liceului Pedagogic " Spiru Haret", au dat dovada de originalitate și creativitate în a reda prin forme și culori modul în care înteleg ei legătura dintre problemele de mediu și acțiunile întreprinse de om în acest sens. Desenele au fost premiate și toți copii au primit diplome de participare.
Amintim pe această cale că sloganul ales în acest an de UNEP este "GÂNDEȘTE. MĂNÂNCĂ. SALVEAZĂ"; acesta reprezintă o campanie antirisipă a alimentelor și de conștientizare a impactului pe care îl au asupra mediului, alegerile alimentare, și deciziile informate privind alimentele consumate.
Continuăm să susținem și să inițiem astfel de activități din convingerea că reușim în acest fel să formăm un comportament responsabil și o conduită ecologică.
Doliu național
Romcarbon se alatură autorităților și instituțiilor publice și arborează drapelul național în berna în semn de respect față de victimele tragicului accident care a avut loc în seara zilei de 23 iunie 2013, în localitatea muntenegreana Grlo.
Dumnezeu să îi odihnească în pace pe cei dispăruți !
Romcarbon s-a clasat pe locul II în rândul companiilor înscrise în prima ediție a competiției PREMIUL RSI
Romcarbon și-a deschis din nou porțile în Săptămâna "Școala Altfel" 2014
Peste 100 de elevi, de vârste mai mici și mai mari, au vizitat fabrica Romcarbon în săptămâna 7-11 Aprilie.
Anul acesta a venit rândul elevilor clasei "0" din cadrul școlii nr. 15 "George Emil Palade" și ai clasei a VII-a ai din cadrul școlii nr. 12 "Sfantul Apostol Andrei" Buzău să afle "cum se fabrică" sacii de rafie, caserolele din polistiren sau filtrele auto.
Specialițtii noștri din Producție au însoțit copii în turul fabricii, explicând pe înțelesul celor mari și celor mici deopotrivă, întreg procesul de fabricație și răspunzând cu bucurie întrebărilor adresate de micii vizitatori.
Copii au avut astfel primul contact cu mediul de muncă industrial. Impresionați de complexitatea proceselor de producție, dar și de tehnologia necesară pentru realizarea unor produse aparent banale, copii apreciază acum mai mult munca depusă de parinții lor.
Salutăm pe aceasta cale inițiativa Ministerului Educatiei și promitem că și în anul ce urmează vom fi parteneri de nădejde în cadrul acestui program educațional.
Ziua Mondiala a Mediului 2014
Romcarbon a susținut cu mândrie, și anul acesta, Sărbătoarea Zilei Mondiale e Mediului organizată la Buzău.
De această dată, evenimentul a fost organizat în avans, în data de 31 mai, de către Inspectoratul Școlar Județean Buzău în parteneriat cu Garda de Mediu Buzău, Universitatea București, Facultatea de Biologie și Inspectoratul Școlar Județean Prahova.
Sub sloganul “ Contribuții ale elevilor la protecția mediului înconjurător�? elevi de gimnaziu și liceu din județele Buzău și Prahova au realizat și prezentat proiecte cu scopul de a cunoaște mediul înconjurător prin stimularea curiozității pentru investigarea realității înconjuratoare.
Obiectivele principale ale activității au fost:
■ Valorificarea experienței elevilor în ceea ce privește educația ecologică și de protecție a mediului înconjurător;
■ Devoltarea insteresului elevilor pentru documentare, cercetare, aplicare; stimularea creativității acestora în elaborarea și susținerea lucrărilor, referatelor, proiectelor;
■ Stimularea elevilor pentru realizarea unor lucrări teoretice și practice prin valorificarea descoperirilor științifice și a experienței în domeniul recomandat;
Această activitate face parte dintr-o serie de acțiuni cu caracter educativ care sunt menite să determine copii, înca de la vârste mici, să devină mai conștienți de impactul pe care îl are modul nostru de viață asupra Planetei; astfel, în timp ce planeta consumă resurse pentru cei 7 miliarde de oameni, poluarea a atins cote alarmante. Romcabon va continua să susțină astfel de activități, conștienți fiind că formarea unei atitudini pozitive față de natură începută la vârste fragede devine o deprindere la maturitate.
Săptămâna Școala Altfel 2015
Săptămâna 6-10 aprilie 2015 este dedicată activităților educative extracurriculare și extrașcolare în cadrul programului național "Să știi mai multe, să fii mai bun!", organizat de Ministerul Educației Naționale. În această săptămână cursurile nu se derulează conform orarului obișnuit al clasei, ci după un orar special. Prin acest program este stimulată participarea la acțiuni cât mai diverse, în contexte nonformale.
Așa cum ne-am obișnuit în ultimii ani, și anul acesta am deschis porțile fabricii, de data aceasta pentru elevii clasei a XI-a A din cadrului liceului „Dimitrie Filipescu�? Buzău.
Vizita elevilor în fabrică urmarește familiarizarea tinerilor cu locul de muncă; programul îi ajută pe tineri să înteleagă diverse opțiuni de carieră și să găsească mai ușor un răspuns la întrebările: "Ce vreau să devin dupa ce termin școala? Unde vreau să lucrez? Care este cel mai potrivit loc de muncă pentru mine?“.
Extrem de interesați de felul în care se procesează polimerii și de procesul de fabricație al sacilor din rafie sau al foliei din polietilenă, la final, copii au declarat că experiența a fost similară cu emisiunea „How is made�?, doar că mult mai concretă. Noi le dorim mult succes la școală, „Paște fericit�? și așteptăm cu interes și alți copii care să ne calce pragul.
Vizita studenți
În data de 8 mai 2015, 48 de studenți cadrul Universității Politehnice din București au avut ocazia să participe la o vizită tematică în fabrica noastră.
Studenții au avut ocazia să observe procesul de reciclare al deșeurilor plastice, plecând de la sortarea acestora și până la transformarea lor în produs finit, respectiv în granule reciclate. Astfel, studenții au completat partea teoretica pe care o învață la facultate cu realitatea practică din sectorul de producție.
Ne bucurăm că există interes atât din partea cadrelor didactice, cât și din partea studenților pentru a ne trece pragul, și în aceeași măsură, sperăm ca o parte dintre studenții care ne-au vizitat vor profesa ingineria în cadrul companiei noastre.
Actiune ecologistă Primărie Berca
Sâmbătă, 9 mai, în zona Mănăstirii Rătești, s-a desfășurat o acțiune ecologică la care au luat parte aproximativ 600 de elevi din județele Buzău, Prahova, Galati și Ilfov.
Acțiunea a fost organizată de Primăria Berca împreună cu Asociația Turistică “Ghizii României�?, face parte din programul de voluntariat pe teme de educație ecologică “ECO TERRA. Visul verde – pentru o altfel de lume!�? și a fost sprijinită și de Romcarbon.
În cadrul acestei acțiuni, s-au realizat ateliere de lucru în natură, fișe de lucru pe teme ecologice, dar și o activitate de ecologizare a zonei; pentru aceasta din urmă, Romcarbon a pus la dispoziția copiilor sacii necesari pentru colectarea selectivă a deșeurilor.
Obiectivele specifice ale activității urmăresc educarea elevilor și conștientizarea acestora asupra importanței protejării mediului înconjurător, implicarea elevilor într-o acțiune de ecologizare și promovarea voluntariatului.
Pornind de la principiul "lecția bine învațată în copilărie se transformă în deprindere la maturitate" și considerând că este vital să învățăm copii să ocrotească și să respecte natura, ROMCARBON S.A. se aliniază trendului ecologic și continuă să inițieze și să susțină activități menite să formeze copii în adevărați ecologiști, și de ce nu, chiar în modele pentru adulți.
Ziua Mondiala a Mediului 2015, marcată la Buzău, în zona Vulcanilor Noroioși
Buzăul a sărbătorit anul acesta Ziua Mondiala a Mediului “în avans�?. Astfel, în data de 4 iunie, Garda de Mediu Buzău, cu susținerea Inspectoratului Școlar Județean, a organizat o activitate ecologică în zona Vulcanilor Noroioși. Locația nu a fost aleasă întamplător, Vulcanii Noroioși de la Pâclele Mari fiind o arie protejată de interes național.
Vulcanii noroioși reprezintă formațiuni create de gazele naturale provenind de la peste 3.000 de metri adâncime, care trec printr-un sol argilos, în combinație cu apa din pânza freatică. Gazele împing spre suprafață apa amestecată cu argilă. Nămolul format de acestea iese la suprafață și, în acele locuri, se usucă în contact cu aerul, formând niște structuri conice asemanatoare unor vulcani. Namolul ieșit la suprafață este rece, deoarece vine din straturile de argilă.
Activitatea s-a desfășurat cu participarea a peste 60 de elevi din 5 școli din Buzău: Școala Generală nr. 1, Școala Generală nr. 11, Școala Generală nr. 15, Școala Generală nr. 16 și Liceul Pedagogic “Spiru Haret�?; copii au realizat desene cu teme ecologice și de mediu care s-au înscris în tema generală din acest an, “Padurea�?. Tematica atrage atenția asupra defrișărilor masive de pădure din țara noastră și asupra poluării excesive a aerului, tocmai ca efect al defrișărilor.
Sloganul de anul acesta este "Șapte miliarde de visuri. O planetă. Consumă cu grijă�? și exprimă provocarea de a crea oportunități de dezvoltare economică durabila și, în același timp, de a stabiliza rata de utilizare a resurselor naturale și a reduce impactul asupra mediului.
Copii, organizați pe echipe, fiecare echipa reprezentând o școală, au pictat planșe dintre cele mai diverse, infățisând pădurea ocrotită, protejată, în antiteză cu pădurea defrișată, dovadă a faptului că au înțeles importanța pădurilor, a naturii și a unui mediu înconjurător curat. La final, cele mai frumoase lucrari au fost premiate.
Sponsori ai acestui eveniment au fost și anul acesta Romcarbon SA, Greentech SA, Greenfiber Internațional SA și GreenWEEE SA. Ziua Mondiala a Mediului, principalul eveniment ecologic, de informare publică și de acțiune pentru mediu, se sărbătorește în fiecare an pe data de 5 iunie, în scopul de a sensibiliza opinia publică la problemele de mediu cu care se confruntă astăzi omenirea – epuizarea resurselor naturale, încălzirea globală, criza apei potabile, sărăcia, deșeurile, deșertificarea, dispariția unor specii de plante și animale.
Concurs național de proiecte de mediu 2015
Miercuri, 10 iunie, în cadrul școlii “N. I. JILINSCHI�? din Vernești s-a desfășurat etapa județeană a Concursului Național de Proiecte de Mediu.
La concurs au participat 4 școli: Școala Generală nr. 10 Buzău, Școala Gimnazială Cochirleanca, Școala Gimnazială Merei și cea care a fost și gazda concursului, Școala cu clasele I-VIII Vernești.
Fiecare școală a fost reprezentată de un echipaj, format din unul sau doi elevi, care, sub îndrumarea unui profesor coordonator, a realizat un proiect plecând de la o problemă de mediu identificată. Proiectele au inclus și o parte efectivă de cercetare- astfel, copii ne-au prezentat concluziile unor studii practice realizate în păduri, pe malul râurilor sau în apropierea unei șosele naționale ; poluarea solului, apelor, a aerului sau poluarea fonică sunt câteva dintre problemele semnalate de cei mici.
Fiecare proiect s-a desfășurat sub un slogan sugestiv:�? Viitorul pământului- Stop poluării!�?, “Cum să salvam inima spirituală a comunei?�?, “Amenajarea ecoturistică a stațiunii Sărata Monteoru conform normelor europene�?, “Poluarea mediului din regiunea Lacului Roșioru�? sau “Stinge Zgomotul, aprinde Liniștea !�?.
Un punctaj semnificativ a fost acordat pentru soluțiile propriu-zise descoperite de elevi în privința problemei de mediu identificată; echipa câștigătoare (locul I) este din cadrul școlii din Vernești și va reprezenta județul la etapa națională de la Iași.
Romcarbon SA a susținut cu drag acest concurs din postura de sponsor și jurat și a explicat copiilor ce este “reciclarea�? și de ce este important să reciclăm. Apreciem că educația ecologică este importantă mai ales la vârstele mici, atunci când se formează deprinderile, de aceea, ne alăturăm ori de câte ori este posbil, acțiunilor de acest fel. Urăm mult succes micilor finaliști în etapa următoare și…vacanță plăcută !
Săptămâna Școala Altfel 2016
Și anul acesta, în cadrul săptămânii “Școala altfel�? aproximativ 100 de copii de la 3 școli din județ au vizitat fabrica Romcarbon.
Copiii reprezintă viitorul, un viitor care trebuie susținut continuu pentru ca lucrurile să se dezvolte armonios în timp. Cei mici au fost conduși de către specialiștii din Producție în sectoarele de prelucrare a polietilenei și polipropilenei; astfel, ei au aflat cum se fabrică sacii de rafie, folia de solar sau pungile industriale.
Copiii au fost captivați de modul în care lucrează angajații, de utilajele cu care este dotată fabrica și de rolul pe care il au ele în fiecare etapă a procesului tehnologic de prelucrare a polimerilor.
Continuăm să susținem această inițiativă a cadrelor didactice an de an cu speranța că aceste vizite le oferă copiilor o experiență practică care îi ajută să înțeleagă importanța muncii.
Pentru galerie foto, vă rugăm să accesați secțiunea Media- Fotografii.
MANAGEMENT
Având drept scop creșterea competitivității, echipa managerială a fost reorganizată la începutul anului 2004.
Managementul ROMCARBON S.A. este dinamic și utilizează instrumente moderne de analiză:
■ sisteme ERP și CPM;
■ bugetarea pe termen scurt, mediu și lung a tuturor activităților funcție de obiectivele propuse și urmărirea acestora;
■ utilizarea situațiilor de cash-flow în fundamentarea deciziilor;
■ soluții de raționalizare a costurilor.
Structura managementului ROMCARBON S.A.
Membru în Consiliul de administrație din 16.04.2018 - Administrator executiv
Mandatul curent: 04.02.2020 - 04.02.2024
Incepand din 17.02.2020 detine si functia de Director General
Varsta: ani
Studii:
- Universitatea Nationala Taipei (fosta Universitate Nationala Chung Hsing), diploma de licenta in domeniul financiar, 2001
- MBA, Universitatea Nationala Taipei, 2003
- Director general – ROMCARBON SA – 17.02.2020 – prezent
- Președinte al Consiliului de administrație – ROMCARBON SA – 16.04.2018 – prezent
- Președinte al Consiliului de administrație/Administrator – GREENLAMP RECICLARE SA Buzău – 03.2013-06.2016
- Administrator provizoriu – GREENLAMP RECILCARE SA Buzău – 02.2013-03.2013
- Administrator unic – GREENLAMP RECILCARE SA Buzău – 05.2010-05.2012
- Consilier Financiar – LivingJumbo Industry SA – 11.2009 – prezent
- Administrator – GREENTECH SA Buzău – 01.2009-05.2012
- Administrator - LIVING PLASTIC INDUSTRY SRL Buzău – 05.2007-05.2012
- Administrator – LIVING PLASTIC INDUSTRY SRL Buzău – 03.2007-03.2011
- Administrator unic– GREENFIBER INTERNATIONAL SA Buzău – 05.2005-04.2007
- Administrator – TAIROM IMPORT-EXPORT SRL Buzău – 09.2001-04.2004
- Economist – DECATHLON (Taiwan Branch) – 07.1997-05.2001
- Economist – KENG FANG LTD - 11.1993 – 06.1997
Membru în Consiliul de administrație din 2010 - Administrator neexecutiv
Mandatul curent : 04.02.2020 - 04.02.2024
Presedinte al comitetului de audit
Varsta: ani
Studii:
- Universitatea Nationala din Dong Hwa, Facultatea de Comert Exterior , 2007
- Director General Living Water în Spring Internațional Co, Ltd - 2010- prezent
- Membru al Consiliului de Administrație al SC GREENTECH SA: 19.11.2010 – 28.05.2012
- Membru al Consiliului de Administrație al S.C. GREENFIBER INTERNATIONAL SA- 20.09.2010- – 28.05.2012.
- Membru al Consiliului de Administrație al SC GREENWEEE INTERNATIONAL SA: 01.09.2010 – 28.05.2012.
- Director Department Comert Internațional Living Water în Spring Internațional Co., Ltd - 2007-2010
Membru în Consiliul de administrație din 2020 - Administrator neexecutiv, independent
Mandatul curent : 04.02.2020 - 04.02.2024
Membru in comitetul de audit
Varsta: ani
Studii:
- Academia de Studii Economice, Facultatea de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori, 2015
- Master in Finante, ESADE Business School, 2017
- Consultant, Mastercard Europe 2018 - prezent
- Asociat, Consultanta in afaceri la Boston Consulting Group, Februarie 2018 – Aprilie 2018
- Consultant la A.T. Kearney, Iulie 2016 – Noiembrie 2017
- Swiss Capital , broker, Octombrie 2012 – Martie 2015
Director general si Presedinte al Consiliului de administratie
Director general din 17.02.2020
Mandatul curent: 17.02.2020-17.02.2024
Varsta: ani
Studii:
- Universitatea Nationala Taipei (fosta Universitate Nationala Chung Hsing), diploma de licenta in domeniul financiar, 2001
- MBA, Universitatea Nationala Taipei, 2003
- Director general – ROMCARBON SA – 17.02.2020 – prezent
- Președinte al Consiliului de administrație – ROMCARBON SA – 16.04.2018 – prezent
- Președinte al Consiliului de administrație/Administrator – GREENLAMP RECICLARE SA Buzău – 03.2013-06.2016
- Administrator provizoriu – GREENLAMP RECILCARE SA Buzău – 02.2013-03.2013
- Administrator unic – GREENLAMP RECILCARE SA Buzău – 05.2010-05.2012
- Consilier Financiar – LivingJumbo Industry SA – 11.2009 – prezent
- Administrator – GREENTECH SA Buzău – 01.2009-05.2012
- Administrator - LIVING PLASTIC INDUSTRY SRL Buzău – 05.2007-05.2012
- Administrator – LIVING PLASTIC INDUSTRY SRL Buzău – 03.2007-03.2011
- Administrator unic– GREENFIBER INTERNATIONAL SA Buzău – 05.2005-04.2007
- Administrator – TAIROM IMPORT-EXPORT SRL Buzău – 09.2001-04.2004
- Economist – DECATHLON (Taiwan Branch) – 07.1997-05.2001
- Economist – KENG FANG LTD - 11.1993 – 06.1997
Director General Adjunct Administrativ din 17.02.2020
Varsta: ani
Studii:
Academia de Studii Economice București, 1991
Experienta:
- Director General Adjunct Administrativ SC Romcarbon SA – februarie 2020 - prezent
- Director General Adjunct SC Livingjumbo Industry SA – februarie 2020 - prezent
- Presedinte al Consiliului de Adminsitratie SC Livingjumbo Industry SA– începând din Iulie 2018
- Director Operatiuni SC Romcarbon SA – octombrie 2017 – februarie 2020
- Director Operatiuni SC Livingjumbo Industry SA – octombrie 2017 - februarie 2020
- Director General SC Livingjumbo Industry SA – 2014 - septembrie 2017
- Director General SC Vertigo-Solutions SRL – 2005 -2014
- Director Adjunct Marketing – SC Romcarbon SA - 2003-2005
- Șef Departament Import Export – SC Romcarbon SA – 2001-2003
- Economist – 1991-2001
Director General Adjunct Dezvoltare din 17.02.2020
Varsta: ani
Studii:
Liceul agroindustrial Beceni - Buzau
Scoala de maistri electro-mecanici - Buzau
Inginerie economica in agricultura - Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară "Ion Ionescu de la Brad" Iași - fara diploma
Experienta:
- Februarie 2020 – Prezent – Director General Adjunct Dezvoltare SC Romcarbon SA.
- Ianuarie 2019 - Februarie 2020 - Director Dezvoltare SC Romcarbon SA.
- August 2017 – Decembrie 2018 - Director General Devalex SRL - reciclare deseuri.
- Iulie 2016 - Iulie 2017 - Consultant dezvoltare la ABS Chisinau - reciclare mase plastice.
- Mai 2012 - Iunie 2016 - Director General Avantgard Recycling - consultanta reciclare si comert cu materiale.
- Noiembrie 2010 – aprilie 2012 Director General Adjunct SC Romcarbon SA (Timp Partial)
- Ianuarie 2006 – Noiembrie 2010 membru al Consilului de Administratie al SC Romcarbon SA
- Noiembrie 2006 - Aprilie 2012 - Director General Greenfiber SA Buzau - producator fibre din PET reciclat.
- Septembrie 2002 - Aprilie 2012 - Director General Greentech SA Buzau - reciclare deseuri.
- 2000 - 2002 - asistent administrator Living Plastic Industry SA Buzau - producator ambalaje.
- 1998 - 2000 - tehnolog - Living Plastic Industry SA Buzau - producator ambalaje.
- 1995 - 1998 - maistru atelier reparatii si intretinere - Romcarbon SA, sectia Beceni.
- 1982 - 1995 - lacatus mecanic - IPMP Buzau sectia saci PP din Beceni (ulterior denumita Romcarbon).
Varsta: ani
Studii:
Facultatea de Tehnologie Chimică București - 1982
Experienta:
- 2018 - prezent - Director Tehnic SC Romcarbon SA
- 2018 - 2020 - Consultant Tehnic Green Group
- 2010 – 2018 - Director General Adjunct Tehnic - Investitii SC Romcarbon SA
- 2016-2018 - CTO - Green Group
- 2011-2016 - Consultant Tehnic Green Group
- 2006-2010 - Director General SC Total Technical Management SRL
- 2004-2006 - Director Cercetare - Dezvoltare SC Romcarbon SAL
- 2000-2004 - Director Executiv Tehnic - Producție SC Romcarbon SA
- 1997-2000 - Șef Serviciu Tehnic SC Romcarbon SA
- 1982-1997 - Inginer chimist SC Romcarbon SA
Varsta: ani
Studii:
Facultatea de Contabilitate și Ec Agrara 1986
Experienta:
- mar 2012 - prezent Administrator al RC Energo Install SRL
- ian 2010 - prezent Director Financiar SC Romcarbon SA
- aug 2008-ian 2010 Șef Analize Financiare SC Romcarbon SA
- iunie 2008-august 2008 Contabil Șef SC Hoeganaes Buzău
- 2005-2008 Șef Serviciu Contabilitate SC Romcarbon Sa
- 2004-2005 Director Financiar SC Romcarbon Sa
- 1994-2004 Șef Serviciu contabilitate SC Romcarbon SA
- 1990-1994 Economist SC Romcarbon SA
- 1987-1990 Economist IMA Giurgiu Calugareni
- 1987 Economist SMA Baneasa
- 1986-1987 Economist SMA Calugareni
Varsta: ani
Studii:
Facultatea de Drept din cadrul Universității București - Absolvită în anul 2003
Experienta:
- Iunie 2012 – prezent Consilier juridic, SC ROMCARBON SA.
- 2006 – 2012 Consilier juridic, Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Buzău din cadrul Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară
- 2003-2006 Consilier juridic, Biroul Notarului Public Tudorancea Monica, Buzău
Varsta: ani
Studii:
2003 - 2007: Academia de Studii Economice Bucuresti, Facultatea de Relatii Economice Internationale, Specializarea Afaceri Internationale - Economist licentiat
Iul 2003: IFPTR Buzau (Institutul de Formare Profesionala in Transporturi Rutiere), cursuri de formare a managerilor de transport rutier de marfuri national si international
Experienta:
- oct 2017 - prezent, Director Logistica, ROMCARBON SA
- mai 2015 - sept 2017, Reprezentant comercial, ROMCARBON SA
- dec 2013 - apr 2015, Operator introducere, validare, prelucrare date, ROMCARBON SA
- april 2009 - nov 2013, Asistent Manager, FELSSYSTEME SRL
Director General – DUCA Eugen
Info Tech Solutions SRL Activități de service IT, lucrări de rețelistică calculatoare, dezvoltare de software și solutii IT, distribuție și implementare ERP
Director General – HRISTACHE Cornel
GUVERNANȚA CORPORATIVĂ
Membru în Consiliul de administrație din 16.04.2018 - Administrator executiv
Mandatul curent: 04.02.2020 - 04.02.2024
Incepand din 17.02.2020 detine si functia de Director General
Varsta: ani
Studii:
- Universitatea Nationala Taipei (fosta Universitate Nationala Chung Hsing), diploma de licenta in domeniul financiar, 2001
- MBA, Universitatea Nationala Taipei, 2003
- Director general – ROMCARBON SA – 17.02.2020 – prezent
- Președinte al Consiliului de administrație – ROMCARBON SA – 16.04.2018 – prezent
- Președinte al Consiliului de administrație/Administrator – GREENLAMP RECICLARE SA Buzău – 03.2013-06.2016
- Administrator provizoriu – GREENLAMP RECILCARE SA Buzău – 02.2013-03.2013
- Administrator unic – GREENLAMP RECILCARE SA Buzău – 05.2010-05.2012
- Consilier Financiar – LivingJumbo Industry SA – 11.2009 – prezent
- Administrator – GREENTECH SA Buzău – 01.2009-05.2012
- Administrator - LIVING PLASTIC INDUSTRY SRL Buzău – 05.2007-05.2012
- Administrator – LIVING PLASTIC INDUSTRY SRL Buzău – 03.2007-03.2011
- Administrator unic– GREENFIBER INTERNATIONAL SA Buzău – 05.2005-04.2007
- Administrator – TAIROM IMPORT-EXPORT SRL Buzău – 09.2001-04.2004
- Economist – DECATHLON (Taiwan Branch) – 07.1997-05.2001
- Economist – KENG FANG LTD - 11.1993 – 06.1997
Membru în Consiliul de administrație din 2010 - Administrator neexecutiv
Mandatul curent : 04.02.2020 - 04.02.2024
Presedinte al comitetului de audit
Varsta: ani
Studii:
- Universitatea Nationala din Dong Hwa, Facultatea de Comert Exterior , 2007
- Director General Living Water în Spring Internațional Co, Ltd - 2010- prezent
- Membru al Consiliului de Administrație al SC GREENTECH SA: 19.11.2010 – 28.05.2012
- Membru al Consiliului de Administrație al S.C. GREENFIBER INTERNATIONAL SA- 20.09.2010- – 28.05.2012.
- Membru al Consiliului de Administrație al SC GREENWEEE INTERNATIONAL SA: 01.09.2010 – 28.05.2012.
- Director Department Comert Internațional Living Water în Spring Internațional Co., Ltd - 2007-2010
Membru în Consiliul de administrație din 2020 - Administrator neexecutiv, independent
Mandatul curent : 04.02.2020 - 04.02.2024
Membru in comitetul de audit
Varsta: ani
Studii:
- Academia de Studii Economice, Facultatea de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori, 2015
- Master in Finante, ESADE Business School, 2017
- Consultant, Mastercard Europe 2018 - prezent
- Asociat, Consultanta in afaceri la Boston Consulting Group, Februarie 2018 – Aprilie 2018
- Consultant la A.T. Kearney, Iulie 2016 – Noiembrie 2017
- Swiss Capital , broker, Octombrie 2012 – Martie 2015
Director general si Presedinte al Consiliului de administratie
Director general din 17.02.2020
Mandatul curent: 17.02.2020-17.02.2024
Varsta: ani
Studii:
- Universitatea Nationala Taipei (fosta Universitate Nationala Chung Hsing), diploma de licenta in domeniul financiar, 2001
- MBA, Universitatea Nationala Taipei, 2003
- Director general – ROMCARBON SA – 17.02.2020 – prezent
- Președinte al Consiliului de administrație – ROMCARBON SA – 16.04.2018 – prezent
- Președinte al Consiliului de administrație/Administrator – GREENLAMP RECICLARE SA Buzău – 03.2013-06.2016
- Administrator provizoriu – GREENLAMP RECILCARE SA Buzău – 02.2013-03.2013
- Administrator unic – GREENLAMP RECILCARE SA Buzău – 05.2010-05.2012
- Consilier Financiar – LivingJumbo Industry SA – 11.2009 – prezent
- Administrator – GREENTECH SA Buzău – 01.2009-05.2012
- Administrator - LIVING PLASTIC INDUSTRY SRL Buzău – 05.2007-05.2012
- Administrator – LIVING PLASTIC INDUSTRY SRL Buzău – 03.2007-03.2011
- Administrator unic– GREENFIBER INTERNATIONAL SA Buzău – 05.2005-04.2007
- Administrator – TAIROM IMPORT-EXPORT SRL Buzău – 09.2001-04.2004
- Economist – DECATHLON (Taiwan Branch) – 07.1997-05.2001
- Economist – KENG FANG LTD - 11.1993 – 06.1997
Director General Adjunct Administrativ din 17.02.2020
Varsta: ani
Studii:
Academia de Studii Economice București, 1991
Experienta:
- Director General Adjunct Administrativ SC Romcarbon SA – februarie 2020 - prezent
- Director General Adjunct SC Livingjumbo Industry SA – februarie 2020 - prezent
- Presedinte al Consiliului de Adminsitratie SC Livingjumbo Industry SA– începând din Iulie 2018
- Director Operatiuni SC Romcarbon SA – octombrie 2017 – februarie 2020
- Director Operatiuni SC Livingjumbo Industry SA – octombrie 2017 - februarie 2020
- Director General SC Livingjumbo Industry SA – 2014 - septembrie 2017
- Director General SC Vertigo-Solutions SRL – 2005 -2014
- Director Adjunct Marketing – SC Romcarbon SA - 2003-2005
- Șef Departament Import Export – SC Romcarbon SA – 2001-2003
- Economist – 1991-2001
Director General Adjunct Dezvoltare din 17.02.2020
Varsta: ani
Studii:
Liceul agroindustrial Beceni - Buzau
Scoala de maistri electro-mecanici - Buzau
Inginerie economica in agricultura - Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară "Ion Ionescu de la Brad" Iași - fara diploma
Experienta:
- Februarie 2020 – Prezent – Director General Adjunct Dezvoltare SC Romcarbon SA.
- Ianuarie 2019 - Februarie 2020 - Director Dezvoltare SC Romcarbon SA.
- August 2017 – Decembrie 2018 - Director General Devalex SRL - reciclare deseuri.
- Iulie 2016 - Iulie 2017 - Consultant dezvoltare la ABS Chisinau - reciclare mase plastice.
- Mai 2012 - Iunie 2016 - Director General Avantgard Recycling - consultanta reciclare si comert cu materiale.
- Noiembrie 2010 – aprilie 2012 Director General Adjunct SC Romcarbon SA (Timp Partial)
- Ianuarie 2006 – Noiembrie 2010 membru al Consilului de Administratie al SC Romcarbon SA
- Noiembrie 2006 - Aprilie 2012 - Director General Greenfiber SA Buzau - producator fibre din PET reciclat.
- Septembrie 2002 - Aprilie 2012 - Director General Greentech SA Buzau - reciclare deseuri.
- 2000 - 2002 - asistent administrator Living Plastic Industry SA Buzau - producator ambalaje.
- 1998 - 2000 - tehnolog - Living Plastic Industry SA Buzau - producator ambalaje.
- 1995 - 1998 - maistru atelier reparatii si intretinere - Romcarbon SA, sectia Beceni.
- 1982 - 1995 - lacatus mecanic - IPMP Buzau sectia saci PP din Beceni (ulterior denumita Romcarbon).
Varsta: ani
Studii:
Facultatea de Tehnologie Chimică București - 1982
Experienta:
- 2018 - prezent - Director Tehnic SC Romcarbon SA
- 2018 - 2020 - Consultant Tehnic Green Group
- 2010 – 2018 - Director General Adjunct Tehnic - Investitii SC Romcarbon SA
- 2016-2018 - CTO - Green Group
- 2011-2016 - Consultant Tehnic Green Group
- 2006-2010 - Director General SC Total Technical Management SRL
- 2004-2006 - Director Cercetare - Dezvoltare SC Romcarbon SAL
- 2000-2004 - Director Executiv Tehnic - Producție SC Romcarbon SA
- 1997-2000 - Șef Serviciu Tehnic SC Romcarbon SA
- 1982-1997 - Inginer chimist SC Romcarbon SA
Varsta: ani
Studii:
Facultatea de Contabilitate și Ec Agrara 1986
Experienta:
- mar 2012 - prezent Administrator al RC Energo Install SRL
- ian 2010 - prezent Director Financiar SC Romcarbon SA
- aug 2008-ian 2010 Șef Analize Financiare SC Romcarbon SA
- iunie 2008-august 2008 Contabil Șef SC Hoeganaes Buzău
- 2005-2008 Șef Serviciu Contabilitate SC Romcarbon Sa
- 2004-2005 Director Financiar SC Romcarbon Sa
- 1994-2004 Șef Serviciu contabilitate SC Romcarbon SA
- 1990-1994 Economist SC Romcarbon SA
- 1987-1990 Economist IMA Giurgiu Calugareni
- 1987 Economist SMA Baneasa
- 1986-1987 Economist SMA Calugareni
Varsta: ani
Studii:
Facultatea de Drept din cadrul Universității București - Absolvită în anul 2003
Experienta:
- Iunie 2012 – prezent Consilier juridic, SC ROMCARBON SA.
- 2006 – 2012 Consilier juridic, Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Buzău din cadrul Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară
- 2003-2006 Consilier juridic, Biroul Notarului Public Tudorancea Monica, Buzău
Varsta: ani
Studii:
2003 - 2007: Academia de Studii Economice Bucuresti, Facultatea de Relatii Economice Internationale, Specializarea Afaceri Internationale - Economist licentiat
Iul 2003: IFPTR Buzau (Institutul de Formare Profesionala in Transporturi Rutiere), cursuri de formare a managerilor de transport rutier de marfuri national si international
Experienta:
- oct 2017 - prezent, Director Logistica, ROMCARBON SA
- mai 2015 - sept 2017, Reprezentant comercial, ROMCARBON SA
- dec 2013 - apr 2015, Operator introducere, validare, prelucrare date, ROMCARBON SA
- april 2009 - nov 2013, Asistent Manager, FELSSYSTEME SRL
Director General – DUCA Eugen
Info Tech Solutions SRL Activități de service IT, lucrări de rețelistică calculatoare, dezvoltare de software și solutii IT, distribuție și implementare ERP
Director General – HRISTACHE Cornel
■ Regulamentul Comitetului de Audit
■ Codul de etică profesională
■ Declarație conformare noul cod de guvernanță corporativă
■ Procedura drepturi corporatiste participare la AGA
■ Procedura tranzacții parți implicate
■ Regulament guvernanță corporativă actualizat 11.2020
■ Politica de dividend 2019
PRODUSE

- semimasca cu racord filetat model SRF
- filtru de particule model P 2481-P3R
» Click aici pentru detalii »

Carbune activ
ROMCARBON S.A. Buzău este unicul producător de cărbune activ din Romania. Cărbunele este supus unui proces special în urma căruia acesta dobândește proprietatea de a fixa și de a reține noxele. Aspectul și proprietățile cărbunelui activ variază în raport cu: aplicațiile cărbunelui, procedeul de fabricație și materia prima utilizată.

Aspectul si proprietatile carbunelui activ variaza in raport cu: aplicatiile carbunelui, procedeul de fabricatie si materia prima utilizata.
Aplicatii ale Carbunelui activ granulat:
- retinerea gazolinei din gazele de sonda
- ca suport catalizator in sinteza acetatului de vinil, a clorurii de vinil sau alte sinteze
- la purificarea si dezodorizarea apelor industriale
- la retinerea urmelor de ulei din aerul comprimat
- la retinerea sulfurii de carbon, a vaporilor de substante organice
- purificarea apelor industriale
- retinerea noxelor industriale in mijloacele de protectie individuala si colectiva (cartuse filtrante pentru masti de gaze si instalatii de ventilatie)

Aspectul și proprietățile cărbunelui activ variază în raport cu: aplicațiile carbunelui, procedeul de fabricație și materia primă utilizată.
Aplicații ale Cărbunelui activ pulbere:
- purificarea, decolorarea și dezodorizarea soluțiilor de medicamente, uleiurilor și grăsimilor farmaceutice
- purificarea și decolorarea soluțiilor de glucoză, lactoză și melasă, a siropurilor comestibile, uleiurilor, vinurilor și a altor soluții.
Filtre auto și industriale - Pentru detalii vă rugăm accesați www.filtre-auto-industriale.ro

Avantajele utilizării filtrelor de aer:
- asigură debitul de aer pentru desfășurarea optimă a proceselor din motor;
- etanșeitate de 100% datorită calității hârtiei și îmbinării prin lipire;
- geometrie optimă de îndoire a pliurilor;
- siguranța în exploatare;
- reducerea zgomotului de absorbție a aerului și reglarea rece/cald;
- tehnologie modernă bazată pe poliuretan (greutate diminuată față de tehnologia clasică);
- hârtie specială (Made in Germany). Finețea în filtrare și structura hârtiei speciale garantează un înalt grad de eliminare a impurităților și o rezistență diminuată de trecere a aerului. Cu porozitate controlată, este ideală pentru protejarea componențelor.
Recomandări:
- interval de schimb la fiecare 20.000 km în funcție de recomandările producătorului autovehiculului.

Rol:
- elimină impuritățile aflate în combustibil, limitând uzura pieselor motorului.
Garantează:
- siguranța în funcționare a sistemelor de injecție;
- durata mare de exploatare a motorului;
- purificare conform cerințelor motorului.
De reținut:
- hârtia microfibră (Made in Germany) este impregnată special pentru protejarea componentelor sistemelor de injecție;
- schimbarea filtrului se face în funcție de specificațiile producătorului de autovehicul;
- capacitatea de filtrare este la nivelul celor mai exigente norme ale producătorilor de autovehicule

Rol
Filtrele de habitaclu asigură protecție împotriva tuturor tipurilor de polen, împotriva particulelor de praf și funingine de la motoarele Diesel, precum și microorganismelor din aer, atât pentru cei ce se găsesc în interiorul habitaclului, cât și pentru sistemul de încălzire și aer condiționat al mașinii. Prin reținerea impurităților se îmbunătățește calitatea aerului și se diminuează depunerile unsuroase de pe parbriz.
Avantajele utilizării filtrului de habitaclu
- geometrie optimă de îndoirea pliurilor prin folosirea celor mai moderne utilaje de pliere;
- siguranța sporită în exploatare;
- etanșeitate 100% datorită calității nețesutului și îmbinării prin lipire;
- element filtrant special (nețesut made in Finland). Finețea de filtrare și structura nețesutului garantează un înalt grad de eliminare a impurităților și o rezistență diminuată de trecere a aerului;
- protecție împotriva mirosurilor neplăcute.
Recomandări
- Interval de schimb la fiecare 15.000 km în funcție de recomandările producătorului autovehiculului și condițiile de drum.

Avantajele utilizării filtrelor de ulei:
- hârtie filtrantă specială (Made in Germany), asigură debitul de ulei pentru desfășurarea optimă a proceselor din motor;
- geometrie optimă de îndoire a pliurilor prin folosirea celor mai moderne utilaje de pliere;
- siguranța sporită în exploatare;
- suprafața filtrantă este calculată funcție de debitul motorului, pentru filtrare eficientă;
- număr sporit de pliuri pentru o filtrare mai eficientă;
- tabla tratată special împotriva coroziunii.
Recomandări:
- interval de schimb la fiecare 15.000 km în funcție de recomandările producătorului autovehiculului și de condițiile de drum.

Filtrele industriale păstrează aerul și fluidele curate în interiorul echipamentelor industriale. Ele filtrează particulele contaminante care pot cauza uzura și chiar deteriorarea totală a unor părți din echipamente.
Daca doriți să minimizați sau chiar să eliminați opririle neprogramate trebuie să luați în considerare folosirea unor produse de filtrare industrială de calitate, ele formând prima linie de apărare împotriva uzurii premature a echipamentelor și instalațiilor.
Filtrele industriale pot diferi substanțial atât în ceea ce privește designul cât și în funcționalitatea lor. Firma noastră dezvoltă filtre și sisteme de filtrare industriale după cerințele clienților nostri, fiind în măsură, datorită experienței și capacităților tehnice și profesionale, să dezvolte și să asimileze majoritatea cererilor de astfel de echipamente.
Living Fresh - Pentru detalii vă rugăm accesați www.livingfreshpackaging.com
- un brand competitiv
Ambalajele sunt produse în Romania cu cele mai performante utilaje; astfel, beneficiazî de costuri de transport mai mici decât ale oricărui alt importator, dar și de costuri de producție mai mici ocazionate de o producție românească.
Etichetarea și marcajul produselor LIVING fresh se realizează conform celor mai noi tendințe în domeniu, astfel încât se va asigura trasabilitatea ambalajelor pe tot lanțul de distribuție, de la Producător și până la Ambalatorul Final.
Brandul LIVING fresh se diferențiază de restul ambalajelor din piață prin calitatea realizată la cele mai exigente standarde.
Soluția completa si inteligentă. LIVING fresh - zi de zi.
Materiale de protectie

Sac port-mască industrial
Se utilizează pentru purtarea măștilor integrale și a cartușelor filtrante.

Sac port-mască militar
Se utilizează pentru purtarea măștilor integrale și a cartușelor filtrante.

Sisteme izolante cu aducțiune de aer curat
Se utilizează pentru protecția individuală a căilor respiratorii, a ochilor și a fetelor purtătorilor, în spații în care natura noxei nu este cunoscută sau concentrația oxigenului în aer este sub 17%.
Masca izolantă cu aspirație liberă a aerului este compusă din:
- masca integrală contra gazelor (model M74, tip cagula P2085, cu vizor panoramic P1240)
- tub gofrat prevăzut cu racord filetat
- furtun de alimentare cu aer (confecționat din cauciuc cu inserție metalică) cu lungimea de 5m, 10m, 15m sau 20m;
- pâlnie de aspirație a aerului cu filtru grosier
- centura de susținere

Cartușele filtrante monogaz
Se utilizează împreună cu măștile de gaze, pentru reținerea noxelor sub formă de gaze, vapori, particule.
Utilizarea este permisă în medii în care concentrația oxigenului în aerul viciat nu scade sub 17% iar concentrația noxei nu depășește 0,5%(în volume), concentrație la care sunt testate filtrele.
Filtrele sunt realizate conform normativelor SR EN 14387 + A1: 2008 si SR EN 148-1: 2000 (racord standardizat 40 x 1/7")

Semicutia CO
Se utilizează pentru protecția căilor respiratorii împotriva CO cu concentrația maximă 1% în medii în care concentrația oxigenului în aerul viciat este peste 17%.
Semicutia este prevazută cu două racorduri filetate standardizate 40x1/7"; filetul din partea superioară, prin intermediul unui unui tub gofrat, se poate racorda la fața de mască iar la cel de al doilea racord se poate monta un alt filtru de gaz (adecvat noxei prezente).

Cartușe filtrante combinate
Se utilizează numai împreună cu măștile integrale pentru reținerea noxelor sub formă de gaze, vapori, particule și aerosoli. . Utilizarea este permisă numai în medii în care concentrația oxigenului în aerul viciat este peste 17%.
Filtrele sunt realizate conform normativelor SR EN 14387 + A1: 2008, SR EN 148-1: 2000 (racord standardizat 40 x 1/7") si SR EN 143:2002+A1:2006.

Filtru purificator pentru adăposturi FPA100 (reținere STL-uri)
Filtrele se utilizează ca parte componentă a instalațiilor de filtrovențilatie ale adăposturilor staționare temporare sau permanente, pentru purificarea aerului infectat cu substanțe toxice de luptă, praf radioactive și aerosoli bacterieni.

Complet regenerare aer
Filtrele se utilizează pentru purificarea și regenerarea aerului din spații închise, prin reținerea umidității și a dioxidului de carbon.
Completul de regenerare este alcătuit din:
- filtrul pentru reținerea dioxidului de carbon (FR1)
- filtrul pentru reținerea umidității (FR2)

Cartuș filtrant sorbant (NATO)
Cartușele filtrante se utilizează împreună cu măștile contra gazelor și asigură protecție împotriva agenților chimici, bacteriologici și nucleari.
Utilizarea este permisă în medii în care concentrația oxigenului în aerul viciat nu scade sub 17%.

Mască de uz militar și apărare civilă
Masca se utilizează numai împreună cu cartușele filtrante. Pentru protecția feței, ochilor și a căilor respiratorii față de substanțele sub formă de gaze, vapori, aerosoli, picături, praf radioactioactiv și agenți biologici.

Mască vizor panoramic model P 1240
Masca cu vizor panoramic model P 1240 este o mască integrală, conform SR EN 136: 2002 / AC: 2004 și SR EN 148-1: 2000 (racord standardizat 40 x 1/7").
Se utilizează în medii cu minim 17% oxigen in aer, pentru protecția căilor respiratorii, a ochilor și a feței față de acțiunea substanțelor chimice periculoase, toxice agresive, iritante sub formă de gaze, vapori, stropi, pulberi, impreună cu filtrul adecvat noxei și concentrației acesteia sau împreună cu aparat izolant cu aer comprimat cu circuit deschis.

Mască industrială cu bretele model M74
Este o mască integrală, conform SR EN 136: 2002 / AC: 2004 si SR EN 148-1: 2000 (racord standardizat 40 x 1/7").
Masca industrială cu bretele model M74 este utilizată în medii cu minim 17% oxigen în aer pentru protecția individuală a căilor respiratorii, a ochilor și a feței împotriva substanțelor toxice sub formă de gaze, vapori sau aerosoli, împreună cu filtru adecvat noxei si concentrației acesteia.

Mască tip cagulă - P2085
Este o mască integrală, conform SR EN 136: 2002 / AC: 2004 si SR EN 148-1: 2000 (racord standardizat 40 x 1/7"), care conferă protecție atât feței cât și capului
Se utilizează în medii cu minim 17% oxigen în aer, pentru protecția căilor respiratorii, a ochilor și a feței față de acțiunea substanțelor chimice periculoase, toxice agresive, iritante sub formă de gaze, vapori, stropi, pulberi, împreună cu filtrul adecvat noxei și concentrației acesteia sau împreună cu aparat izolant cu aer comprimat cu circuit deschis.
Masca se execută în cinci talii (marimi): 0,I,II,III și IV (IV fiind talia cea mai mare).

Semimasca cu record filetat - se utilizează pentru protecția căilor respiratorii împreună cu filtrul adecvat noxei și concentrație acesteia în mediul de lucru împotriva prafului, gazelor, vaporilor sau particulelor și aerosolilor cu toxicitate medie-mare. Utilizarea este permisă în medii fără deficit de oxigen (minim 17% oxigen în aerul respirabil).
Greutatea filtrului care se montează la semimască are greutatea de max 300g si Racord standardizat 40x1/7", conform SR EN 148-1/2000

Cartuțe de regenerare
Se utilizează pentru purificarea aerului expirat, prin reținerea dioxidului de carbon și a vaporilor de apă.Utilizarea este permisă doar o singură dată.
Cartușele de regenerare sunt părți componente ale aparatelor izolante autonome cu circuit închis și sunt executate în două tipo-dimensiuni:
- 9 x 18-24
- 7 x 14-22

Mască autosalvare model MSI 94, tip FSR/1AR
Mască autosalvare se utilizează în exploatările miniere, asigurând protecția respiratorie individuală timp de 60 minute împotriva monoxidului de carbon, degajat în caz de incediu sau explozii subterane și supraterane; concentrația noxei în aer fiind de 0, 25 %.
Masca autosalvare se utilizează o singură dată și asigură protecție în medii în care concentrația oxigenului din aer este peste 19%; utilizarea este permisă numai atunci când nu există gaze sau vapori toxici în mediul de lucru, cu excepția H2S cu concentrație maxim 0.35%.
Masca este realizată conform SR EN 404:2005, și este certificată pentru utilizarea în medii potențial explozive, pentru uzura severă.

Element filtrant reținere COV-uri
Elementele filtrante FAP2385, se utilizează pe instalațiile de exhaustare din vopsitorii sau alte incinte de lucru, pentru reținerea compușilor organici volatili (COV).
Temperatura de lucru recomandată nu va depăși 50º C
Plastic compounds - Pentru detalii vă rugăm accesați www.plastic-compounds.ro
Romcarbon susţine conceptul de economie circulară prin reciclarea deşeurilor din materiale plastice şi transformarea lor în materii prime secundare. Romcarbon participă astfel în mod activ la realizarea obiectivelor propuse de Uniunea Europeană pentru reciclarea a 75% din deşeurile de ambalaj până în anul 2030 şi reducerea cantităţilor de deşeuri ce ajung la groapa de gunoi la maxim 10% în acelaşi interval de timp. Misiunea noastră este de a produce materiale plastice eco-eficiente, prin transformarea deşeurilor în resurse, oferind clienţilor noştri alternativa de a înlocui materiile prime virgine cu materii prime sustenabile obţinute prin reciclarea deşeurilor plastice tehnnologice şi a deşeurilor post-consum.Materiale plastice regenerate
- PP
- PE
- PS
- ABS
Produse din polietilena
ROMCARBON S.A. este primul producator roman de folie coextrusa in 3 straturi de dimensiuni mari, cuprinse intre 2 - 12 m latime si cu grosimi cuprinse intre 0,1 mm (100 microni) si 0,2 mm (200 microni).
Produse din folie de polietilena destinate agriculturii.
Avantaje:
Avem avantajul de a oferi legumicultorilor o tehnologie noua pentru Romania. Cele 3 straturi suprapuse confera foliei o rezistenta fizico-mecanica la intemperii (vant, ploaie) cu 40% mai mare decat cea a foliei cu un singur strat produsa in acest moment de catre alti producatori romani.
Tratamentul UV asigura o rezistenta la razele solare de 1 sezon, 2 sezoane sau chiar 3 sezoane.
Latimea foarte mare 8 m, 10 m sau 12 m permite montarea pe structura scheletica a solarului(metalica sau lemnoasa) dintr-o singura bucata, in sistem prelata, fara a mai fi necesara peticirea din mai multe bucati.
Atelier de creatie
In sectorul de polietilena, exista un atelier de creatie in cadrul caruia executam clisee din fotopolimer cu grosimea de 2,84 mm pentru imprimare folii polietilena si respectiv clisee din fotopolimer cu grosimea de 4,32 mm pentru imprimare tesaturi din polipropilena (rafie).
Caracteristicile masinii flexografice asigura executia interna a tututor cliselor de imprimare aferente comenzilor angajate, in timp ce capacitatea de imprimare permite preluarea de comenzi externe.
Putem imprima pana la 6 culori, dimensiunile maxime ale cliseului fiind 660 x 860 mm. In functie de imagine, se pot imprima si suprafete mai mari, realizate din mai multe clisee. Termenul de executie este de maximum 5 zile de la confirmarea comenzii.

Folie transparentă pentru agricultura pentru acoperiri diverse: căpițe de fân, utilaje agricole sau unelte agricole nefolosite temporar, alte obiecte gospodărești care necesită o protecție temporară.
Dimensiuni:
- Lățime: 2 m – 12 m
- Grosime: 100-200 microni

Este destinata baxarii prin termocontractie sau altor forme de ambalare automate sau neautomate.
Dimensiuni (mm) | banda | tub aplatizat | folie simpla |
latime** folie | 30 - 350 | 100 ÷ 350 | 350 ÷ 3100 |
grosime | 0.03 - 0.25 | 0,03 ÷ 0,25 | 0,03 ÷ 0,25 |
Poate fi:
- stabilizata UV
- tratata antistatic
- perforata
- anticondens

Este destinată distrugerii buruienilor din culturile agricole realizate în mediu protejat (sera,solar) sau în mediu neprotejat. Folia este produsă la lățimi de 800 mm pana la 1600 mm și are grosimi de la 0,015 mm (15 microni) până la 0,035 mm (35 microni).
Culoarea neagră nu lasă razele solare să pătrundă pentru a favoriza dezvoltarea buruienilor. Pe suprafața foliei agricultorul face o crestătură în forma literei "X" care va permite plantei cultivate să iasă deasupra foliei pentru a fi doar aceasta favorizată de lumina soarelui.

Folie de culoare neagră pentru acoperiri temporare de sape de beton, protecție temporară a ușilor și ferestrelor contra ploii, vântului pe toată durata construcției, orice alte acoperiri cu durata determinată a unor suprafețe ce pot fi deteriorate ușor de către muncitori sau uneltele acestora.
Culoarea neagră, mată nu este foarte importantă la o folie pe care oricum o veți arunca dupa prima utilizare. Veți avea în schimb un preț cu 30-40% mai mic decât cel al foliei transparente.
Dimensiuni:
- Lățime: 2 m – 12 m
- Grosime: 100-200 microni

Poate avea o durată de viață de 1 sezon sau 2 sezoane în funcție de tratamentul UV aplicat în reteța de fabricație și înscris ca și marcaj pe eticheta de produs.
Dimensiuni:
- Lățime: 2 m – 12 m
- Grosime: 100-200 microni

Sunt destinate protectiei marfurilor pe palet. Pot fi executate la dimensiuni cuprinse intre 4000 mm si 6000 mm. Se pot executa transparente sau colorate si se pot imprima in 6 culori.
Dimensiuni uzuale*:
- lungime: 700 - 3000 mm
- latime: 600 - 1300 mm
- grosime: 0.03 - 0.2 mm
*in functie de cerinta se pot realiza si dimensiuni atipice

Este similara dimensional cu folia de mulcire dar are o transparenta foarte buna, lasa razele solare sa patrunda catre solul insamantat, pastreaza caldura aproape de planta cultivata favorizand o germinatie mai rapida decat in mediul natural neprotejat scaderilor bruste de temperatura din perioada primaverii. Optional se pot face si clapete semiperforate pentru aerisire.
Dimensiunea desfasurata a foliei poate fi extinsa pana la 3000 mm in varianta 1500 tub taiata pe o parte.

Am cumpărat cea mai bună materie primă pentru a fabrica această folie, am adăugat toată experiența noastră pentru a crea cea mai bună reteță și ne-am propus să vă oferim cel mai bun preț în piață la o folie de bună calitate, cu o durată de viață recomandată până la 3 ani.
Dimensiuni:
- Lățime: 2 m – 12 m
- Grosime: 150-200 microni

Sunt destinati ambalarii si transportului legumelor cu continut ridicat de apa, precum castravetii, au un tratament special pentru antipicurare. Astfel, apa condensata pe peretii interiori ai sacului in care legumele sunt ambalate nu se mai transforma in broboane mari ci intr-o pelicula fina, perfect transparenta, care permite examinarea vizuala a produsului vandut. Sacii pentru castraveti sunt cel mai solicitati la dimensiunile 550 x 1000x0,065 mm dar se pot produce in orice alta configuratie dimensionala.
Material: LDPE virgina sau reciclata.
Volum:
- 120 l cu dimensiunea 370 (2x165) x1080 mm
- 160 l cu dimensiunea 500 (2x225) x1100 mm
- 240 l cu dimensiunea 650 (2x225) x1250 mm

Sunt destinati ambalarii si transportului fructelor (struguri, prune etc), in varianta transparenta sau colorata.
Sacii pentru fructe sunt cel mai solicitati la dimensiunea 550x1000x0,15 mm dar se pot produce si la alte cote de grosime, latime sau lungime.
Husele pentru fructe sunt destinate captusirii vaselor de mustire a strugurilor sau de depozitare a prunelor. Cele mai solicitate dimensiuni sunt:
- 1000x1700x0,15 mm
- 3000x2500x0,15 mm
- 4200x2500x0,15 mm
- 5600x2500x0,15 mm

Sunt destinate ambalarii, transportului si depozitarii produselor alimentare (carne, peste, legume, fructe etc) si nealimentare (textile, tutun etc). Pot fi realizate:
- pungile - cu sudura la baza sau laterala, cu fund rotund, cu micro sau macroperforatii, individuale sau rolate
- sacii subtiri – cu sau fara micro sau macroperforatii, rolati sau individuali
- produsele pot fi imprimate/neimprimate, natur/color sau aditivate la cerere (UV, antipicurare,etc)
Dimensiuni produse uzuale* | pungi | saci subtiri | saci grosi |
lungime (mm) | 100 - 800 | 500 ÷ 2000 | 350 ÷ 1800 |
latime (mm) | 100 - 500 | 400 ÷ 1300 | 500 ÷ 1300 |
grosime (mm) | 0.025 - 0.250 | 0.025 ÷ 0.100 | 0.101 ÷ 0.250 |
Produse din polipropilena

Domenii de utilizare:
- legarea cu banda PP (polipropilena) este folosita pentru asigurarea, inchiderea sau strangerea pachetelor voluminoase si se realizeaza cu ajutorul masinilor manual-mecanice, semiautomate sau automate.
Avantajele folosirii benzii PP:
- rezistenta la coroziune;
- riscuri reduse in manipulare;
- greutate redusa;
- rigiditate buna.
Pentru produsele paletizate (BCA, caramida, cherestea etc) banda de polipropilena este o solutie ieftina si eficienta.
Oferta completa de legare cu banda PP cuprinde si urmatoarele produse comercializate de firma noastra:
- masina manuala de legat cu banda si capse, capse metalice pentru banda PP 13 si 16 mm, coltare protectoare din plastic.

Domenii de utilizare:
- produse alimentare – zahăr, orez, făină, cereale, sare etc;
- produse chimice – azotați, îngrășăminte etc;
- materiale de construcții – var, ciment etc;
- hrană animală – nutrețuri, furaje etc
În general sunt destinați pentru ambalarea produselor pulverulente sau granulare, cu capacitate de înglobare a 5-50 kg:
Categorii constructive:
- laminați/ nelaminați; cu valvă; saci dublați cu polietilenă.
Prelucrări suplimentare:
- imprimare: 1 – 5 culori pe una sau ambele fete, pliuri laterale, tivire la gura (împreună sau nu cu sac din polietilenă), tratamente anti-UV, microperforare, colorare fir.
Produse din polistiren - Pentru detalii vă rugăm accesați www.ambalajepolistiren.ro

Aplicații:
- ambalarea cărnii și preparatelor din carne;
- ambalarea fructelor și legumelor;
- ambalarea produselor de panificație;
- tip fast food și catering.

Acest tip modern de material izolant, cu densitatea de aprox. 50 kg/m3 este optim, atat pentru proprietatile de izolator termic, fonic si hidro, cat si pentru faptul ca prelungeste considerabil durata de viata a pardoselilor. Comparativ cu alte tipuri de izolatori, are avantajele ca preia denivelari ale suportului (sapei) de peste 3 mm si dispare fenomenul de "valuri" existent la folia PEE.
Produsul se poate executa sub forma de:
- placi individuale
- placi pliate in evantai
- folie rolata
Pungi cu fermoar
Avantajele de care puteţi beneficia dacă folosiţi produsele noastre:
- transparenţa perfectă: produsul Dvs poate fi văzut foarte uşor prin pungă
- fără praf şi impurităţi: este important să ţineţi produsul departe de praf ? Aceasta este soluţia! Folosiţi punga cu fermoar şi veţi avea un produs pur
- nici un miros neplăcut: punga cu fermoar este ideală, menţine produsul mereu proaspăt, departe de produse care pot compromite calităţile produsului Dumneavoatră
- uşor de transportat: doar închideţi punga şi produsul Dvs va fi în siguranţă pentru mult timp
- siguranţa: de acum înainte produsele de dimensiuni mici sau pulberile sunt în siguranţă în aceste pungi, nu le veţi mai pierde de acum încolo!!
- închiderea tip "fermoar" permite închiderea, deschiderea pungii de mai multe ori

Nr. | Dimensiunea (mm) ( Lăţime x lungime utilă) | Grosime (microni) | Ambalare (buc/pachet) |
1 | 50 x 70 mm | 40 µ | 100 buc/pachet |
2 | 60 x 85 mm | 40 µ | 100 buc/pachet |
3 | 70 x 100 mm | 40 µ | 100 buc/pachet |
4 | 85 x 120 mm | 40 µ | 100 buc/pachet |
5 | 100 x 140 mm | 40 µ | 100 buc/pachet |
6 | 120 x 170 mm | 40 µ | 100 buc/pachet |
7 | 140 x 200 mm | 40 µ | 100 buc/pachet |
8 | 170 x 240 mm (format A5) | 40 µ | 20 sau 100 buc/pachet |
9 | 200 x 280 mm | 40 µ | 20 sau 100 buc/pachet |
10 | 240 x 340 mm (format A4) | 40 µ | 20 sau 100 buc/pachet |
11 | 127 x 125 mm (pentru ambalat CD-uri) | 40 µ | 100 buc/pachet |
În funcţie de solicitările dumneavoastră putem executa pungile cu fermoar şi la alte dimensiuni şi grosimi decât cele standard.
Dimensiuni şi grosimi:
- lăţime: 40-340 mm
- lungime : 60-400 mm
- grosime: 40-55 µ
Păstrarea alimentelor
Pungile pentru congelator sunt principalele produse pe care le exportăm, în special pe pieţele din Franţa şi Germania. Dacă sunteţi furnizor de produse pentru lanţuri de magazine, magazin de desfacere(supermarket) sau vă ocupaţi de promoţii pentru diverse produse, vă rugăm să ne contactaţi pentru a vă oferi preţuri inimaginabile pentru pungile cu fermoar.
Uz casnic
Pungile cu fermoar reprezintă ambalajul cel mai practic pentru: pudre, prafuri, cărţi, bijuterii, gablonturi obiecte de îmbrăcăminte, bani, produse de unică folosinţă, articole de menaj.
Componente electronice
CD-uri, cablaje, componente electronice şi electrotehnice de dimensiuni mici şi medii, accesorii electronice pot fi ambalate în pungile cu fermoar fiind protejate de praf si impurităţi.
Ambalarea diverselor produse
Pungile cu fermoar pot fi utilizate în farmacii şi spitale (medicamente, pulberi), industria cosmetică, papetărie (rechizite de birou, documente, instrumente de scris), industria alimentară şi de panificaţie, industria textilă (accesorii).
Suporti trafic rutier din PVC

Suport PVC pentru indicator rutier/baliza rutiera K1/28kg.
Produsul se execută din PVC reciclat ceea ce asigură o acțiune benefică asupra mediului.
Dimensiunile produsului sunt: 770 mm x 395 mm x 130 mm ( L x l x h).
Domeniu de utilizare: se folosește pentru punerea în operă a indicatoarelor rutiere temporare, balize pentru marcarea sau delimitarea zonelor de drum în lucru sau alte delimitări, ca de ex. Parcări, etc.
CALITATE
Certificări
Sistemul de Management al Calității implementat în ROMCARBON S.A. este certificat de cele mai importante organisme pe plan național și internațional
Menținem certificarea Sistemul de Management Integrat calitate și mediu, în conformitate cu standardele ISO 9001:2008 și ISO 14001: 2004. Pentru proiectarea și fabricația de materiale de protecția căilor respiratorii, sistemul de management este certificat și în conformitate cu standardul OHSAS 18001:2007.
Ambalajele din PE, PS și PP destinate ambalării produselor alimentare, produse de ROMCARBON S.A. , se aliniază cerințelor de reglementare naționale și UE în domeniu, compatibilitatea cu produsele alimentare fiind atestată de rezultatele obținute în laboratoare acreditate. Mai mult decat atât , pentru sacii PP suntem certificați de către LABORDATA-Germania cu privire la transportul substanțelor periculoase.
Panourile XPS utilizate pentru izolarea pardoselilor au omologare tehnică, în scopul de a fi utilizate în domeniul construcțiilor.
Filtrele produse de ROMCARBON S.A. sunt certificate de către AFER și RAR.
În ceea ce privește cerințele de securitate ale acestor echipamente și condițiile pentru introducerea lor pe piață, materialele de protecție sunt evaluate și certificate în conformitate cu directivele UE. în plus, aceste produse sunt certificate de către Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare de securitate a muncii (INCDPM) - "Alexandru Darabont" și, de asemenea, de către Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare pentru siguranța în mină și protecția la explozie (INSEMEX).
Protecția Mediului
Toate activitățile care pot avea impact asupra mediului sunt perfect controlate, toți factorii de mediu (evacuarea apelor reziduale, gestionarea deșeurilor, etc.) sunt monitorizați iar respectarea legislației de mediu este garantată prin existența unor proceduri interne cunoscute și aplicate de întregul personal.
Protecția Muncii
Preocuparea pentru securitatea muncii constituie unul dintre cei mai importanti factori pentru companie, astfel, se pleacă de la ideea că orice accident de muncă poate fi evitat. Fiecare persoană, indiferent de funcția ocupată, este responsabilă pentru prevenirea accidentelor.
Prelucrarea datelor cu caracter personal
Acest site web este deținut și gestionat de către ROMCARBON S.A., identificată cu CIF RO1158050, J10/83/1991, pentru care confidențialitatea datelor reprezintă o componentă esențială. Politica și practicile noastre de protejare a datelor se focusează pe procesarea, schimbul și stocarea corespunzătoare și legală a informațiilor cu caracter personal și totodată pe asigurarea confidențialității, integrității și disponibilității.
Această declarație de confidențialitate se aplică entității operaționale principale a ROMCARBON S.A. și filialelor sale.
ROMCARBON S.A. procesează și stochează date cu caracter personal în UE și este capabilă să demonstreze la orice moment conformitatea cu legile Uniunii Europene cât și cu principiile stabilite în acest document.
Această declarație de confidențialitate reprezintă politica de confidențialitate completă aplicabila activităților online ale ROMCARBON S.A.. Această declarație explică tipurile de informații pe care le colectăm de la clienți și modul în care utilizăm aceste informații.
Website-ul nostru este în conformitate cu Regulamentul General de Protecție a Datelor (“GDPR”), (Regulament (EU) 2016/679), care este un act legislativ obligatoriu. GDPR creează noi drepturi pentru indivizi și consolidează unele drepturi existente sub Directiva 95/46/EC.
Principii de protejare a datelor cu caracter personal
Politica de protejare a datelor în site-ul romcarbon.com se bazează pe următoarele principii de protecție a datelor:
- Procesarea datelor personale se va face Într-o maniera legală, corectă și transparentă;
- Colectarea datelor personale se va face numai în scopuri specificate, explicite și legitime și datele nu vor fi procesate mai departe Într-o manieră incompatibilă cu acele scopuri;
- Colectarea datelor personale va fi adecvată, relevantă și limitată la informațiile necesare scopului procesării;
- Datele personale vor fi acurate și, acolo unde este necesar, actualizate;
- Se vor lua toate măsurile necesare pentru a se asigura că datele incorecte sunt șterse sau corectate fără întârziere;
- Datele personale vor fi păstrate Într-o formă ce permite identificarea persoanei vizate și pentru o perioadă nu mai lungă decât cea în care datele personale sunt procesate;
- Toate datele personale vor fi păstrate confidențial și stocate Într-o manieră ce asigură securitatea necesară;
- Datele personale nu vor fi distribuite persoanelor terțe decât în cazul în care este necesar în scopul oferirii de servicii conform acordurilor;
- Persoanele vizate au dreptul de a solicita accesul la datele personale, rectificarea și ștergerea acestora, împotrivirea sau restricționarea de la procesarea datelor atât cât și de la dreptul portabilității datelor.
Datele personale
Date personale înseamnă orice informație care poate fi legată de o persoană fizică identificată sau identificabilă (persoana subiect). Datele personale includ toate tipurile de informații directe sau indirecte (și anume utilizate în legatură cu alte date) ce se referă la persoana subiect, cum ar fi nume, data de naștere, adrese, adrese de e-mail, numere de telefon, etc.
Colectarea datelor personale
Datele pe care le colectăm pe site-ul nostru includ următoarele:
- nume, prenume, telefon, adresa email, nume companie/angajator.
- colectăm date despre dispozitivul dvs. și despre modul în care dvs. și dispozitivul interactionați cu produsele noastre.
- colectăm date despre caracteristicile pe care le utilizați și paginile web pe care le vizitați în site-ul nostru.
- colectăm date despre adresa dumneavoastră IP, setările regionale și setările de limbă.
Scopul colectării datelor personale:
- informarea clienților/cumpărătorilor privind situația Contului lor inclusiv validarea, expedierea și facturarea comenzilor, rezolvarea anulărilor sau a problemelor de orice natură referitoare la o comandă, la bunurile și/sau serviciile achiziționate;
- trimiterea de newslettere și/sau alerte periodice, prin folosirea poștei electronice (e-mail, SMS), numai în cazul în care persoana vizată și-a exprimat în mod explicit acordul;
- cercetare de piață, urmărire și monitorizare a vânzărilor și comportamentului clientului/cumpărătorului.
- recrutarea personalului, conform datelor personale publicăte în CV-urile aplicanților la joburi.
Utilizarea datelor personale
Vom utiliza datele personale numai în contextul scopurilor mentionațe în articolul anterior. De asemenea, ROMCARBON S.A. poate furniza datele cu caracter personal ale cumpărătorului altor companii cu care se află în relații de parteneriat, dar numai în scopurile menționate mai sus, după cum urmează: firme de curierat, furnizori de servicii de promovare și publicitate, firma de contabilitate, firma de servicii IT inclusiv servicii de administrare și hosting site web, tipografii.
Informațiile cumpărătorului cu caracter personal pot fi furnizate și către Parchetul General, Poliție, instanțele judecătorești și altor organe abilitate ale statului, în baza și în limitele prevederilor legale și ca urmare a unor cereri expres formulate.
Securitatea procesării
Vom procesa datele în mod sigur, vom aplica și menține măsuri tehnice adecvate pentru a proteja datele personale împotriva distrugerii sau pierderii accidentale sau ilegale, alterare, divulgare sau acces neautorizat, în mod special atunci când procesarea presupune transmiterea datelor printr-o rețea atât cât și împotriva oricărei alte forme de procesare ilegală. Datele clienților sunt salvate în baze de date aflate pe servere din Uniunea Europeană .
În cazul unei brese de securitate, care poate fi reprezentată de un accident, o pierdere de date sau un acces neautorizat, ROMCARBON S.A. va informa autoritățile reprezentate în România de catre A.N.S.P.D.C.P. (Autoritatea Naționala de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal) în maxim 72 de ore de la descoperirea bresei de securitate.
Accesul și rectificarea sau ștergerea datelor personale
clienții au dreptul de a solicita în orice moment accesul la, rectificarea, ștergerea sau restricționarea procesării datelor colectate de către noi. Pentru a ne ajuta să păstrăm datele personale actualizate, recomandăm utilizatorilor să ne informeze despre orice schimbare sau discrepanță. Pentru a vizualiza un extras sau modifica datele personale, pentru a obține informații despre perioada de timp pentru care ROMCARBON S.A. intenționează să păstreze datele personale sau pentru alte întrebări legate de datele personale, inclusiv ștergerea definitivă a acestora din evidențele noastre, vă rugăm să ne contactați pe email la dataprotection@romcarbon.com sau la telefon 0238 711 155.
E-mailuri de marketing
ROMCARBON S.A. are dreptul să trimită clienților e-mailuri de marketing cu consimțământul acestora. Această formă specifică de consimțământ trebuie dată în mod liber, informată specific și precis. Aceste cereri sunt îndeplinite atunci când clienții au optat să primească e-mailuri de marketing (au aprobat activ).
clienții vor avea mereu dreptul de a obiecta, la cerere și fără costuri, la procesarea datelor cu caracter personal în scopuri de marketing direct fără a trebui să furnizeze justificări concrete. clienții pot face acest lucru dând click pe linkul „Dezabonare” care apare în mesajele de e-mail pe care vi le trimitem sau ne pot trimite un mesaj la dataprotection@romcarbon.com. Odată ce clientul a obiectat, datele personale ale acelui client nu vor mai fi procesate pentru marketing direct.
E-mailurile de marketing conțin informatii pe care le considerăm interesante pentru client, atât cât și știri de ultimă oră legate de produsele și serviciile noastre.
Plângeri
clienții au dreptul să adreseze o plângere legată de procesarea datelor lor personale. Toate întrebările și plângerile vor fi prelucrate de către noi în timp util și în concordanță cu procedurile interne.
În cazul improbabil în care clienții au suferit daune din cauza încălcării drepturilor conform politicii de protecție a datelor personale și ROMCARBON S.A. nu a tratat plângerea în mod corespunzător, clienții au posibilitatea de a trimite o plângere autorității superioare.
Plângerile pot fi trimise pe email la adresa dataprotection@romcarbon.com.
Modificări ale acestei politici
Această politica poate fi actualizată din când în când, de exemplu în urma modificării legislației relevante sau schimbări ale structurii corporative în cadrul ROMCARBON S.A.. în cazul în care se fac modificări ale materialului clienții vor fi notificați pe e-mail sau prin intermediul website-ului înainte ca schimbările să intre în vigoare. Încurajăm clienții să verifice această pagina periodic pentru a fi informați despre ultimele noutăți în ceea ce privește practicile noastre de confidențialitate.
În vigoare de la data de: 24 Mai 2018
clienți:
Având în vedere diversitatea produselor noastre, calitatea, relațiile de prietenie și parteneriatele solide, în portofoliul nostru de clienți se află organizații de toate dimensiunile, de la afaceri mici cu un singur angajat până la companii internaționale. Astfel, regăsim clienți din cele mai diverse domenii precum:
■cele mai importante lanțuri de hypermarket-uri prezente pe piața românească;
■cele mai mari unități din industria de morărit și panificație;
■producători de zahăr, sare, cereale, nutrețuri, îngrășăminte chimice;
■retaileri din domeniul bricolajului;
■rețele de magazine de tip “HoReCa�?;
■procesatori de mase plastice prin injecție, extrudare, termoformare;
■companii de stat și Regii autonome care activează în industria chimică, petrochimică, minieră, navală. etc.
FURNIZORI:
La nivelul companiei, procesul de aprovizionare cu materii prime, materiale și servicii se realizează conform procedurilor interne specifice. în concordanță cu acestea, SC ROMCARBON SA are minim 3 furnizori pentru fiecare tip de materie primă sau material aprovizionat.
Printre furnizorii noștri se numără unele dintre cele mai importante companii din Europa, iar colaborarea cu aceștia se face doar în baza contractelor încheiate.
Cele mai importante materii prime pe care compania le achiziționează sunt:
■granule de polipropilenă, polietilenă, polistiren;
■aditivi chimici;
■coloranți și cerneală;
■repere metalice;
■hârtie filtrantă;
■garnituri de cauciuc;
■tablă;
■arcuri;
■ambalaje de carton;
■accesorii pentru cusut;
■uleiuri industriale;
■altele.
Suntem deschiși la noi colaborări pentru a ne asigura că furnizăm clienților noștri cele mai bune produse, la cel mai bun raport calitate-preț. în acest sens, suntem pregătiți să analizam propuneri comerciale de la noi potențiali furnizori de materiale.
Politica noastră este “ calitatea solicitată la cel mai mic preț�?.
INVESTIȚIILE ROMCARBON S.A.:
Servicii:
- InfoTech Solutions www.infotechs.ro
- Energo Install www.energoinstall.ro
- TAIPEI CIMEO www.cimeo.ro/antrodia/ro
- EcoPack Management www.ecopackmanagement.ro
Industria verde:
- GreenTech - www.greentech.ro
- GreenFiber - www.greenfiber.ro
- GreenWeee - www.greenweee.ro
Producție:
- Livingjumbo Industry SA - www.livingjumbo.ro & www.livingfreshpackaging.com
Noutati
Anunț public privind decizia etapei de încadrare 02.03.2021
SC ROMCARBON SA, titular al proiectului ,,Desfiintare constructie C1 , nr. cad. 54589- C1”, anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de către Agentia pentru Protectia Mediului Buzau: nu se supune evaluării impactului asupra mediului, nu se supune evaluarii impactului asupra mediului in context transfrontalier şi nu se supune evaluării adecvate, pentru proiectul sus mentionat, propus a fi amplasat în mun. Buzau, str. Transilvaniei, nr.132, jud. Buzau.
Proiectul deciziei de încadrare și motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul autorității competente pentru protecția mediului Buzau din mun. Buzau, str. Sfântul Sava de la Buzau, nr.3, în zilele de luni - vineri, între orele 8-16, precum și la următoarea adresă de internet www.apmbz.anpm.ro.
Publicul interesat poate înainta comentarii/observații la proiectul deciziei de încadrare în termen de 10 zile de la data publicării anunțului pe pagina de internet a autorității competente pentru protecția mediului.
Anunț public privind decizia etapei de încadrare 01.03.2021
SC ROMCARBON SA, titular al proiectului ,,Desfiintare constructie C7 , nr. cad. 54588- C7( desfiintare integrala) si C3, nr. cad. 54588- C3( desfiintare partiala)”, anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de către Agentia pentru Protectia Mediului Buzau: nu se supune evaluării impactului asupra mediului, nu se supune evaluarii impactului asupra mediului in context transfrontalier şi nu se supune evaluării adecvate, pentru proiectul sus mentionat, propus a fi amplasat în mun. Buzau, str. Transilvaniei, nr.132, jud. Buzau.
Proiectul deciziei de încadrare și motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul autorității competente pentru protecția mediului Buzau din mun. Buzau, str. Sfântul Sava de la Buzau, nr.3, în zilele de luni - vineri, între orele 8-16, precum și la următoarea adresă de internet www.apmbz.anpm.ro.
Publicul interesat poate înainta comentarii/observații la proiectul deciziei de încadrare în termen de 10 zile de la data publicării anunțului pe pagina de internet a autorității competente pentru protecția mediului.
ANUNȚ PUBLIC ROMCARBON S.A. 01.03.2021
SC ROMCARBON S.A., titular al planului ”Construire centru comercial bunuri de larg consum, împrejmuire, acces, parcare si amplasare mijloace publicitare”, amplasat in mun. Buzău, str. Transilvaniei nr.132, jud. Buzău, anunță publicul interesat asupra Deciziei finale a Agenției Pentru Protecția Mediului Buzău de încadrare a planului fără evaluare de mediu și fără evaluare adecvată. Motivele care au stat la baza luării acestei decizii au avut în vedere prevederile H.G. nr.1076/2004, art.11 și au luat în considerare criteriile pentru determinarea efectelor semnificative potențiale prevăzute în Anexa 1 a H.G. nr.1076/2004.
Anunt ROMCARBON S.A. 12.02.2021
S.C. ROMCARBON S.A., anunță publicul interesat asupra deciziei Agenției pentru Protecția Mediului Buzău de încadrare a Planului Urbanistic Zonal – ” Construire centru comercial bunuri de larg consum, împrejmuire, acces, parcare și amplasare mijloace publicitare” cu amplasament în mun. Buzău, str. Transilvaniei nr.132, jud. Buzău, fără evaluare de mediu și fără evaluare adecvată, urmând a fi supus procedurii de adoptare fără aviz de mediu, titular S.C. ROMCARBON S.A. Motivele care au stat la baza luării acestei decizii au fost: în conformitate cu H.G. nr.1076/2004, art.11 și luând în considerare criteriile pentru determinarea efectelor semnificative potențiale prevăzute în Anexa 1 a aceluiași act normativ, planul nu ridică probleme din punct de vedere al protecției mediului asupra factorilor de mediu și nu prezintă efecte probabile asupra zonei;
Obsevațiile publicului se vor primi în scris la sediul A.P.M. Buzău, str. Sfântul Sava de la Buzăunr.3, în termen de 10 zile calendaristice de la data publicării anunțului
Anunt PUZ Romcarbon 08.01.2021
În conformitate cu dispozițiile art. 9 alin.1 si art. 29 alin.2 din H.G. nr. 1706/2004 privind stabilirea procedurii de realizare a evaluării de mediu pentru planuri şi programe, SC ROMCARBON SA, titular al planului P.U.Z. - „Construire centru comercial, imprejmuire, accces, parcare si amplasare mijloace publicitare” cu amplasamentul în mun. Buzau, str. transilvaniei, nr. 132, jud. Buzău, anunţă publicul interesat, asupra depunerii primei versiuni a planului la A.P.M. Buzău, în vederea obţinerii avizului de mediu.
Informaţiile privind varianta de plan înaintată pot fi consultate la sediul A.P.M. Buzău, str. Sfântul Sava de la Buzau, nr. 3, şi la sediul titularului din mun. Buzau, str. Transilvaniei, nr.132, jud. Buzău, în zilele lucrătoare, de luni până vineri, între orele 8.00-14.00.
Observaţiile publicului se primesc zilnic, în scris, la sediul A.P.M.Buzău, în termen de 15 zile calendaristice de la data apariţiei ultimului anunţ.
LIVING Fresh întâlnește Polonia la Pakfood 2017
Anul acesta, Târgul Internațional de la Poznań a aniversat 95 de ani de existență.
În perioada 25-28 septembrie, LIVING Fresh a luat parte la Pakfood – un târg strategic care a avut loc la Poznań, în Polonia. Participarea la târg ne-a oferit atât ocazia de a ne expune produsele, cât și de a ne studia competiția, lucru extrem de important întrucât concurența este cea care determinat dintotdeauna progresul și evoluția.
Expunerea în cadrul Pakfood ne-a ajutat să:
■ dezvoltăm baza de date privind potențialii clienți;
■ consolidpm relația cu clienții existenți;
■ prezentpm și promovăm produsele pe piața poloneză;
■ construim imaginea companiei;
■ consolidăm brand-ul;
Pakfood 2017 a fost o experiență extraordinară, deoarece am reușit să aflam mai multe despre așteptările clienților, am primit feedback imediat despre produsele noastre, am identificat distribuitori locali, iar produsele noastre au putut fi văzute efectiv, dincolo de paginile unui catalog sau de ecranul unui PC, de către părțile interesate.
Vom repeta experiența anul viitor, în perioada 29 mai - 1 iunie, la Milano, pe durata târgului IPACK-IMA 2018! Noi abia așteptăm ! Ne vedem acolo !
Romcarbon a prezentat o gamă largă de ambalaje din polietilenă la Interpack
Romcarbon S.A. a expus anul acesta la Interpack, cel mai mare târg dedicat industriei de ambalaje din lume.
Prezent alături de cei mai importanți jucători din industria ambalajelor, la standul Romcarbon amenajat în cadrul Interpack, vizitatorii au găsit o gamă largă de ambalaje din polietilenă destinate următoarelor piețe/ aplicații:
■ AGRICULTURĂ – folie pentru solar stabilizată UV, folie neagră pentru mulch, folie transparentă pentru germinație, saci antipicurare, saci și huse pentru ambalarea, depozitarea și transportul fructelor și legumelor;
■ INDUSTRIE și CONSTRUCTII – folie și huse termocontractibile imprimate, folie pentru uz general, film LDPE pentru ambalare prin tehnologia FFS(Form –Fill- Seal), film pentru construcții;
■ MENAJ – saci menajeri realizați 100% din polietilenă reciclată.
Târgul s-a desfășurat în perioada 4-10 mai la Dusseldorf și a reunit cele mai prestigioase companii din industria ambalajelor din lume, Romcarbon fiind una dintre puținele companii românești care a expus la acest eveniment de prestigiu.
Romcarbon are o experiență de peste 65 de ani în prelucrarea maselor plastice, respectiv în realizarea prelucratelor din polietilenă.
La sfârșitul anului 2015, Romcarbon a implementat o investiție în tehnologie de ultimă generație în domeniul procesării polietilenei, investiție care a condus la o creștere a capacității la peste 1,000 tone lunar, dar și la diversificarea portofoliului de produse.
Interpack 2017 este cel mai important eveniment al anului din industria ambalajelor, un reper în domeniu. Prin participarea la Interpack, Romcarbon a reușit să stabilească un număr important de contacte cu potențiali parteneri din întreaga Europă.
Romcarbon a prezentat o gamă largă de ambalaje din polietilenă la Interpack
Romcarbon S.A. a expus anul acesta la Interpack, cel mai mare târg dedicat industriei de ambalaje din lume.
Prezent alături de cei mai importanți jucători din industria ambalajelor, la standul Romcarbon amenajat în cadrul Interpack, vizitatorii au găsit o gamă largă de ambalaje din polietilenă destinate următoarelor piețe/ aplicații:
■ AGRICULTURA – folie pentru solar stabilizată UV, folie neagră pentru mulch, folie transparentă pentru germinație, saci antipicurare, saci și huse pentru ambalarea, depozitarea și transportul fructelor și legumelor;
■ INDUSTRIE și CONSTRUCȚII – folie și huse termocontractibile imprimate, folie pentru uz general, film LDPE pentru ambalare prin tehnologia FFS(Form –Fill- Seal), film pentru construcții;
■ MENAJ – saci menajeri realizați 100% din polietilenă reciclată.
Târgul s-a desfășurat în perioada 4-10 mai la Dusseldorf și a reunit cele mai prestigioase companii din industria ambalajelor din lume, Romcarbon fiind una dintre puținele companii românești care a expus la acest eveniment de prestigiu.
Romcarbon are o experiență de peste 65 de ani în prelucrarea maselor plastice, respectiv în realizarea prelucratelor din polietilenă.
La sfârșitul anului 2015, Romcarbon a implementat o investiție în tehnologie de ultimă generație în domeniul procesării polietilenei, investiție care a condus la o creștere a capacității la peste 1,000 tone lunar, dar și la diversificarea portofoliului de produse.
Interpack 2017 este cel mai important eveniment al anului din industria ambalajelor, un reper în domeniu. Prin participarea la Interpack, Romcarbon a reușit să stabilească un număr important de contacte cu potențiali parteneri din întreaga Europă.
Romcarbon a prezentat în cadrul Forumului Investitorilor Individuali organizat de către Bursa de Valori București
Sâmbătă, 29 octombrie 2016, Bursa de Valori București a organizat a 5 a ediție a Forumului Investitorilor Individuali la București.
Romcarbon a avut onoarea de a-și prezenta propria poveste în cadrul panelului „Studii de caz. Povești de succes ale companiilor listate la Bursa de Valori București.�?
Avem convingerea că experiența noastră a inspirat și alte companii și a convins investitorii privați din auditoriu că Romcarbon este alegerea potrivită pentru investițiile lor, pe termen mediu și lung.
LivingJumbo Industry S.A. lansează oficial brand-ul “Living fresh�? în cadrul congresului Industria Cărnii
LivingJumbo a lansat Living fresh – cel mai nou brand românesc pentru ambalarea produselor proaspete ce se adresează tuturor segmentelor din industria alimentară. Ambalajele sunt unice pe piața locală, LivingJumbo Industry S.A. fiind primul producător de ambalaje MAP din România.
Living fresh reunește două categorii de produse- ambalaje rigide, denumite Living form și filme semirigide și flexibile, denumite Living flex. Living flex este prima marcă autohtonă de folie coextrusă în 9 straturi pentru ambalajele speciale: filmele multistrat pentru sigilare, flowpack și termoformare flexibilă.
LivingJumbo Industry S.A. a fost partener principal al congresului Industria Cărnii, congres ce a avut loc anul acesta pe 14 aprilie la Rin Grand Hotel, sub titlul „VIITORUL industriei cărnii... ASTĂZI�?.
Pentru galerie foto, vă rugăm să accesați secțiunea Media- Fotografii.
Romcarbon Buzău- partener comercial al celei de –a IV- a ediții a Conferinței AGROstandard “Vara fierbinte a agriculturii românești�?
Unul dintre cele mai ample evenimente dedicate soluțiilor de finanțare pentru agricultura din România, desfășurat sub patronajul Academiei de Științe Agricole și Silvice Gheorghe Ionescu-Sisesti(ASAS) din București a avut loc în data de 29 iulie 2014.
Conferința s-a constituit din două secțiuni: o componentă de comunicări și prezentări, dar și o miniexpoziție de produse și utilaje agricole, astfel încat participanții să poată lua contact direct cu ultimele noutăți de pe piața. Romcarbon a susținut o prezentare a produselor destinate sectorului agricol, iar pentru că participanții să poata vedea produsele noastre, am pregătit și un stand de prezentare.
Conferința a avut loc cu participarea marilor confederații de fermieri precum Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), Alianța ROPAC, Confederația Asociațiilor Țărănești din România (CATAR), Federația Națională a Grupurilor de Acțiune Locală (FNGAL), Asociația Producătorilor și Importatorilor de Mașini Agricole din România (APIMAR), precum și Lumea Satului, AGRO TV și AGROstandard. Temele de dezbatere au fost, printre altele, “Oportunități de finanțare în noul PNDR�?, “Pot accesa fondurile europene fermierii mici și medii? Cui îi este frică de standardizarea proiectelor? Caravana PNDR, o decizie neinspirată și costisitoare?�?, “Se poate capitaliza singur fermierul român? Există soluții miraculoase pentru succes cu bani puțini?�?, „Pot micii fermieri să acceseze fonduri europene? Ce se poate face pentru fluidizarea analizei cererilor de finanțare?�?.
Dintre cei care au ținut prelegeri, amintim: Nagy Peter Tamas, secretar de stat MADR, Barna Tanczos, secretar al Comisiei pentru agricultură, silvicultură și dezvoltare rurală din Senat, Valeriu Tabara, vicepreședinte ASAS, Mihai Nicolescu, vicepreședinte ASAS, Carmen Boteanu, director general adjunct Autoritatea de Management PNDR.
Romcarbon susține cu mândrie campaniile agricole din acest an cu ambalaje din plastic potrivite pentru toate tipurile de recoltă (cereale, tărâțe, fructe, legume), dar și cu filtre pentru utilaje și echipamente agricole, la prețuri de producător !
Dacă și dumneavoastră aveți nevoie de ambalaje practice, accesibile, de foarte bună calitate, sau de filtre pentru utilajele din parcul dvs. agricol, va rugăm să descărcați oferta noastra pentru a vedea cu ce produse vă stăm la dispoziție.
Toate produsele noastre sunt “Fabricate în România�?.
Ambalaje și filtre românești pentru o agricultură românească !
Expoziția BSDA 2014
Romcarbon SA vă invită la expoziția BSDA 2014- cea de-a cincea ediție a Expoziției “Black Sea Defense & Aerospace�? - singura expoziție din România certificată oficial de către Departamentul de Comerț al Statelor Unite ale Americii!
În perioada 14-16 mai 2014, ne găsiți la Romaero SA Baneasa, în Pavilionul nr. 5, Stand A 123.
Atunci când spui echipamente de protecție a căilor respiratorii spui Romcarbon – Buzău, pentru ca societatea noastră este unic producător în România pentru aceste categorii de produse.
Măștile și semimăștile împotriva gazelor toxice pentru uz industrial, măștile contra gazelor pentru uz militar și pentru apărarea civilă, măști izolante, măști de autosalvare pentru mineri, cartușe filtrante împotriva diferitelor noxe sau cartușe de regenerare, toate poartă sigla firmei noastre.
Vă așteptăm așadar, să le vedeți pe toate la standul nostru, astfel:
■ Miercuri, 14 mai, între orele 12:00-17:00
■ Joi, 15 mai, între orele 10:00-17:00
■ Vineri, 16 mai, între orele 10:00-17:00
Romcarbon și LivingJumbo, partenerii buzoieni ai Seminarului organizat de Ministerul Sănătății pe tema "Inspecția sanitară în domeniul materialelor care vin în contact cu alimentele și a aditiviilor alimentari destinați consumului uman"
Ministerul Sănătății a organizat în Municipiul Buzău, în perioada 2-5 octombrie 2013, Sesiunea de Instruire "Inspecția sanitară în domeniul materialelor care vin în contact cu alimentele și a aditiviilor alimentari destinați consumului uman", eveniment care s-a desfășurat în parteneriat cu Romcarbon S.A și LivingJumbo Industry S.A. Cele două întreprinderi au fost selectate de către dna dr. Venera Acsinte, Directorul Departamentului de Control din cadrul Direcției de Sănănate Publică Buzău, care a fost și gazda evenimentului.
Pe parcursul celor 4 zile, reprezentanții Direcțiilor de Sănătate Publică s-au instruit asupra modului în care acționează materialele care vin în contact cu alimentele asupra sănătății populației.
Instruirea a constat Într-o parte teoretică și una practică, Romcarbon și Livingjumbo fiind parte activă la acest seminar de importanță națională, prin implicarea atât în sala de conferințe, unde dl Radu ANDREI, Director General al celor 2 societăți, a susținut o prezentare pe tema "Impactul ambalajelor asupra alimentelor", dar și prin găzduirea inspectorilor pe platforma Romcarbon în vederea documentării practice la fața locului.
Astfel, sectorul "Polistiren expandat" al societății noastre a fost vizitat în data de 4 octombrie de aproximativ 100 de reprezentanți ai tuturor direcțiilor de control din Direcțiile de Sănătate Publică; pe tot parcursul vizitei, dl Radu ANDREI, împreună cu dna Daniela STROESCU, Director Producție, au prezentat în detaliu vizitatorilor întregul proces de producție, urmărind fluxul de fabricație al caserolelor de polistiren, ambalaje care intră în contact cu produsul alimentar.
În urma acestei vizite, inspectorii au formulat concluzii utile referitoare la procesul de control pe care vor trebui să îl efectueze în activitatea curentă a dânșilor; pe de altă parte, permanent preocupați de calitatea produselor noastre precum și de impactul acestora asupra consumatorilor, pentru Romcarbon vizita a fost utilă din punctul de vedere al recomandărilor și sugestiilor primite, în vederea imbunătățirii și optimizării procesului tehnologic și a măsurilor de siguranța alimentului implementate.
Romcarbon apreciază acest tip de instruiri ca fiind extrem de important, atât pentru autoritățile de control competente, cât și pentru companiile producatoare de ambalaje din material plastic care vin în contact direct cu alimentele și care, prin intermediul unor astfel de seminarii și instruiri, beneficiează de îndrumarea specialiștilor în vederea implementării celor mai sigure măsuri, în concordanță cu normele europene sanitare.
Finalizarea proiectului "Modernizarea întreprinderii prin achiziția de noi tehnologii de producție, reprofilare, reabilitare și extindere hală de producție existentă.", proiect cofinanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională
În data de 16 iulie 2012, în cadrul societății Romcarbon S.A. a avut loc conferința de presă ce marchează finalizarea proiectului "Modernizarea întreprinderii prin achiziția de noi tehnologii de producție, reprofilare, reabilitare și extindere hală de producție existenta."
Proiectul este cofinanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, s-a implementat pe o perioda de 14 luni și s-a finalizat cu modernizarea și extinderea unei hale de producție existentă, în suprafață totală de 3515,84 mp și cu dotarea cu echipamente și tehnologii know-how, în perspectiva diversificării producției și adaptării acesteia la cerințele pieței interne și accesul la noi piețe.
Fluxul tehnologic achiziționat cuprinde următoarele 3 sub-fluxuri:
■ Sortarea fracțiiilor de plastic sub formă de deșeuri
■ Reciclare bare auto
■ Regranularea fracțiilor de plastic provenite din sortarea și reciclarea deșeurilor și producerea de compounduri de materiale plastic
Prin implementarea acestei noi tehnologii, Romcarbon S.A. își propune să stimuleze procesul de selecție și colectare a deșeurilor de plastic.
Investiția își propune să adauge plus valoare deșeurilor din plastic de diverse tipuri, prin sortarea și integrarea lor mai departe Într-un produs complex- granule compoundate- care se utilizează ca și materii prime de substituire a polimerilor virgini Într-o multitudine de produse.
Alături de celelalte proiecte realizate de societatea noastră în cei 60 de ani de activitate, acest proiect se înscrie în strategia globală a societății întrucât, pe de o parte, prin intermediul acestuia s-a inițiat punerea în funcțiune a celei mai mari capacități de producție pentru compounduri din România prin tehnologii unice pe piața națională, iar pe de altă parte, acest proiect permite dezvoltarea unei afaceri care să aparțină în egală măsură atât prezentului, cât și viitorului.
Finalizarea acestui proiect demonstrează încă o dată că ROMCARBON este o echipă solidă și inovativă, care se bizuie pe parteneri de încredere, astfel încât brand-ul ROMCARBON își va păstra prestigiul câștigat de-a lungul timpului.
Revista angajaților nr. 1
Apariții în ziare
2017
■ http://www.zf.ro/search?search=search-zf&q=romcarbon■ http://www.zf.ro/burse-fonduri-mutuale/romcarbon-raporteaza-un-profit-de-4-2-milioane-lei-in-scadere-cu-34-16161063
■ http://www.zf.ro/burse-fonduri-mutuale/romcarbon-buzau-afaceri-de-181-mil-lei-si-un-profit-net-de-4-2-mil-lei-in-2016-16159971
■ http://www.zf.ro/burse-fonduri-mutuale/săptămâna-incarcata-pentru-bursa-sunt-asteptate-rezultatele-financiare-a-peste-70-de-companii-16158261
■ http://www.zf.ro/burse-fonduri-mutuale/producătorul-de-textile-braiconf-a-cumparat-2-5-milioane-de-acțiuni-la-romcarbon-pentru-287-500-de-lei-16141595
2016
■ http://www.zf.ro/burse-fonduri-mutuale/joi-3-8-din-romcarbon-au-trecut-dÎntr-o-mana-Într-alta-tranzactie-de-1-4-milioane-de-lei-15815568■ http://www.zf.ro/companii/retail-agrobusiness/producătorul-de-ambalaje-romcarbon-buzau-a-ajuns-la-vânzări-de-20-mil-euro-in-s1-15571883
■ http://www.zf.ro/companii/retail-agrobusiness/producătorul-de-ambalaje-romcarbon-buzau-vede-o-crestere-de-19-a-afacerilor-15442683
■ http://www.zf.ro/burse-fonduri-mutuale/romcarbon-buzau-plateste-dividende-cu-randament-de-6-5-15218274
■ http://www.zf.ro/burse-fonduri-mutuale/sub-presiunea-salariilor-mai-mari-si-materiilor-prime-mai-scumpe-profitul-romcarbon-buzau-a-scazut-cu-77-15074647
■ http://www.zfcorporate.ro/burse-fonduri-mutuale/topul-celor-mai-ieftine-acțiuni-de-la-bursa-dupa-furtuna-din-ianuarie-15025031
■ http://www.zf.ro/burse-fonduri-mutuale/topul-celor-mai-ieftine-acțiuni-de-la-bursa-dupa-furtuna-din-ianuarie-15025024
■ http://www.zf.ro/burse-fonduri-mutuale/romanian-investment-fund-mai-detine-8-5-din-romcarbon-buzau-14969395
■ http://www.zf.ro/burse-fonduri-mutuale/braiconf-a-luat-5-6-din-romcarbon-pentru-dividende-14961914
2015
■ http://www.zf.ro/burse-fonduri-mutuale/braiconf-a-intrat-in-acționariatul-producătorului-de-ambalaje-romcarbon-bu-zau-14940892http://www.zf.ro/companii/retail-agrobusiness/romcarbon-buzau-a-investit-6-8-mil-euro-pentru-a-transforma-deșeurile-in-produse-14918398
■ http://www.zf.ro/burse-fonduri-mutuale/romcarbon-buzau-plateste-pe-26-octombrie-dividende-de-2-milioane-de-lei-14803389
■ http://www.zf.ro/companii/retail-agrobusiness/producătorii-de-ambalaje-din-plastic-au-crescut-cu-30-in-criza-dar-au-pierdut-peste-1-000-de-salariati-14711010
■ http://www.zf.ro/burse-fonduri-mutuale/ultima-strigare-pentru-dividende-cinci-companii-listate-la-bursa-impart-in-toamna-35-de-milioane-de-lei-cu-acționarii-14696470
■ http://www.zf.ro/burse-fonduri-mutuale/unele-dintre-cele-mai-profitabile-investitii-pe-care-le-puteti-face-castigurile-ajung-si-la-68-pe-an-14683411
■ http://www.zf.ro/burse-fonduri-mutuale/acțiunile-de-dividend-au-adus-castiguri-si-de-68-Într-un-an-14680211
■ http://www.zf.ro/companii/retail-agrobusiness/romcarbon-vede-afaceri-in-crestere-cu-13-la-fabrica-din-buzau-14653331
■ http://www.zf.ro/burse-fonduri-mutuale/un-fond-olandez-și-a-majorat-detinerea-la-5-din-romcarbon-14304655
■ http://www.zf.ro/companii/retail-agrobusiness/romcarbon-creste-cu-15-productia-de-mase-plastice-la-fabrica-din-buzau-13804377
Comunicate de presă
■ Comunicat privind reluarea activității în sectorul PSE (PDF)
■ Comunicat privind finalizarea fondurilor EU (PDF)
■ Comunicat privind incendiul (PDF)
Fotografii
Video
CARIERE
Profilul companiei
ROMCARBON S.A. este un mediu de lucru competitiv și dinamic, o companie în continuă dezvoltare.
Considerăm că rezultatele excepționale se pot obține numai lucrând în echipă, de aceea ponderea majoră în evaluarea angajaților o reprezintă performanța echipelor din care fac parte.
Profilul candidatului
ROMCARBON S.A. angajează conform "criteriului excelenței". Vor lucra în cadrul companiei numai aceia care au dorința, abilitatea și potențialul de a asigura dezvoltarea durabilă a ROMCARBON S.A. Căutăm și încurajăm creativitatea, inițiativa, dedicația și profesionalismul. Exigența față de sine este o atitudine indispensabilă fiecărui membru al echipei noastre.
ROMCARBON S.A. își actualizează permanent baza de date cu CV-uri, astfel încât puteți verifica posturile noastre disponibile, iar în funcție de cerințele postului, să trimiteți CV-ul și o scrisoare de intenție, specificând poziția pentru care aplicați.
Joburi disponibile
Urmatoarele posturi sunt disponibile:
- Agent vanzari/back office support
- Inginer productie
- Controlor calitate
- Operator mase plastice
- Muncitor necalificat
- Manipulant marfuri
Aplică acum
INFORMAȚII LEGALE
Toate informațiile conținute în acest site sunt considerate cu caracter general.
SC ROMCARBON S.A. își rezervă dreptul de a modifica conținutul și/sau structura site-ului în orice moment și fără nicio informare prealabilă.
Acest site nu conține sfaturi sau recomandări cu privire la niciun domeniu de activitate, informațiile conținute nefiind un fundament pentru investiții, inițierea unor afaceri sau dezvoltarea acestora sau orice alte decizii. Astfel ROMCARBON S.A. nu poate fi responsabil pentru niciun fel de daune produse utilizatorului site-ului.
Deși obiectivul nostru este de a vă transmite informații actualizate și exacte, ROMCARBON S.A. nu poate garanta că prezentele pagini nu conțin erori, cu toate că se depun toate diligențele pentru remedierea acestora.
În niciun caz ROMCARBON S.A. (sau oricare dintre subsidiari, afiliaăi, angajați, agenti, consilieri, specialiști) nu sunt responsabili pentru orice acțiune pe care utilizatorul o întreprinde și are un rezultat negativ, sau îi produce vreo pierdere de orice fel, sau pentru orice informație pe care utlizatorul a folosit-o rezultând Într-o pierdere a acestuia de orice fel, pentru orice informație folosită de terți sau site-uri cu trimitere la site-ul ROMCARBON S.A., sau pentru orice software folosit pe site-ul ROMCARBON S.A. și care poate afecta sistemul de operare al utilizatorului sau orice alte erori, viruşi şi pericole de natura soft-ului folosit.
Compania nu poate garanta/controla actualitatea/exactitatea informațiilor prezente pe site-urile unor terți, la care se face trimitere pe site-ul companiei.
CONTACT
Formular de contact
Date de contact
Sediu central Buzău
Strada Transilvaniei, nr.132, 120012, BUZĂU
Tel: (+40) 238 711 155
(+40) 238 717 383
(+40) 238 717 384
(+40) 238 717 385
Fax: (+40) 238 710 697
(+40) 238 710 722
(+40) 238 711 050
E-mail: office@romcarbon.com
Website: www.romcarbon.com
Punct de lucru București
B-dul Barbu Văcărescu, nr.164A, Clădire Birouri – C3, et. 3, București
Tel: (+40) 311 065 080
Fax: (+40) 311 065 086
Departament VÂNZĂRI
DIVIZIA POLIETILENĂ & Suporți PVC
DIVIZIA POLISTIREN EXPANDAT
DIVIZIA polipropilenă (RAFIE)
(+40) 238 717 384
DIVIZIA "PLASTIC COMPOUNDS"
(+40) 311 040 382
(+40) 311 040 383
(+40) 238 717 385
Fax: (+40) 311 040 384
DIVIZIA FILTRE Auto & Industriale
DIVIZIA DIVIZIA MP&CA
Departament LOGISTICĂ
Oana Steluța LABEȘ
(+40) 238 711 050
(+40) 338 105 397